Tältä näyttää trendikäs keittiö

29.09.2012 11:15 - Heli Thoren

Haaveiletko remontista vai kaipaisiko nykyinen keittiösi päivitystä? Harmoninen kokonaisuus syntyy siitä, että onnistut tekemään keittiöstäsi persoonallisen.

Keittiö on iso osa koko kodin tunnelmaa. Monesti oman perheen tai vieraiden kanssa iltaa istutaan nimenomaan keittiössä - usein vielä ruokapöydän äärellä. Suunnittelija René Granström Creannolta opastaa, miten päivität keittiösi tähän päivään. Granström kehottaa lähtemään liikkeelle persoonallisen ilmeen luomisesta.

- Sen sijaan, että hankkii kaikki keittiönkaapit samasta paikasta, kannattaa pyrkiä luomaan tilasta enemmän oman näköinen.

Granstöm kannustaa yhdistämään keittiössä uutta ja vanhaa.

- Kun vanhan perintökaapin yhdistää korkeakiiltoisiin keittiönkaappeihin, on lopputulos takuulla onnistuneempi kuin keittiössä, jossa on vain korkeakiiltoista kaapistoa.

Värien osalta valkoinen ei petä koskaan.

- Jos valitsee itselleen punaisen keittiön, voimakas väri sanelee myös linjat muulle sisustukselle. Valkoinen on aina tyylikäs ja klassinen valinta, Granström miettii.

Entä jos kyllästyy turvalliseen valkoiseen?

- Valkoista keittiötä on helppo piristää vaihtuvilla elementeillä. Verhot, istuintyynyt ja muut tekstiilit muuttavat ilmettä hetkessä, Granström neuvoo.

Yläkaapit vai ei? Suunnittelijalla on siihenkin mielipide.

- Tällä hetkellä selkeä trendi on yläkaapittomuus. Myös erilaisia avosäilytysratkaisuja suositaan. Sen sijaan, että liikaa miettii, mikä on trendikästä, kannattaa miettiä omia tarpeita. On hyvä pohtia, että riittääkö kaappitila, jos yläkaappeja ei ole.

Onnistunut keittiö on omistajansa näköinen ja kaunis yhdistelmä uutta sekä vanhaa. Mitä muuta?

- Silloin, kun keittiö on tyylikkään huomaamaton, eikä se käy silmään, ollaan remontissa onnistuttu, Granström summaa.

Valkoisen keittiön juju on suuri saareke kivitasolla. Vaaleanharmaat seinät tuovat tilaan kauniisti kontrastia.

Yksinkertaisen keittiön katseenvangitsija on vanhasta kaapista rakennettu saareke. Marmoritasot ovat tällä hetkellä erittäin trendikäs vaihtoehto keittiöön.

Tumma lattia tuo valkoiseen keittiöön tyylikkäästi kontrastia. Lämmintä tunnelmaa on haettu myös viherkasveilla.

Avokeittiöt ovat arkipäivää kodeissa. Sopivan huomaamaton keittiö sulautuu ympäristöönsä.

Kilpailut

Uusimmat