Tiesitkö: Finniesi sijainti paljastaa sinusta enemmän kuin uskoitkaan - katso ja ylläty

11.09.2014 10:15 - Karoliina Kotala

Jokaisella naisella on toisinaan finnejä ja epäpuhtauksia kasvoissaan. Harva kuitenkaan tietä, mitä kaikkea niiden sijainti voikaan kertoa.

Kasvojen voisi kuvailla olevan ikkuna kehoosi ja siihen mitä kaikkea kehossasi tapahtuu. Myöskään finnit eivät ilmesty sattumanvaraisesti, vaan ne voivat toisinaan viestiä hyvinkin selvästi kehosi kuulumisia. Ihonhoidon asiantuntija Joshua Zeichner selvitti yleisimmät finnien sijainnit kasvoissa ja niiden merkitykset.

1. Leuan kärki, leukalinja tai kaula

Kuukautisesi ovat alkamassa pian. Hormonit saavat ihohuokosesi tuottamaan enemmän öljyä, joka tukkii helposti ihon ja synnyttää finnejä.


2. Ohimot ja hiusraja

Kyseiset finnit voivat syntyä helposti hiustuotteista joita käytät ja joita kertyy iholle suihkuttaessasi. Usein myös sormien kautta siirtyy bakteereja ihoon erityisesti ohimoilla.


3. Suupielet ja suun ympärys

Vika löytyy ruokavalistasi ja todennäköisesti olet nauttinut liikaa rasvaisia tai happamia ruokia. Kyseiset eväät ärsyttävät ihoa ja tukkivat ihohuokosia.


4. Posket

Syy löytyy likaisista käsistä tai kännykästä, jotka ovat olleet kosketuksissa poskiesi ihoon. Vältä siis koskemasta ihoosi likaisilla käsillä ja puhdista kännykkäsi tasaisin väliajoin.


5. Nenä ja otsa

Kyseessä voi olla stressi, joka laukaisee T-alueen finnit. Kun keho on stressaantuneessa tilassa se vapauttaa adrenaliinia, joka kiihdyttää öljyn tuotantoa ihossa ja synnyttää finnejä.

Lisäksi, jos sinulta löytyy finnejä selästä tai rintakehästä on vika todennäköisesti paidoissasi tai rintaliiveissäsi. Jos paidan materiaali sitoo kosteuttaa, synnyttää se finnejä. Suosi siis materiaaleja, jotka poistavat kosteutta.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat