Totta vai tarua? Älä usko sokeasti totuuksina pidettyihin ruokailumyytteihin

07.03.2015 16:15 - Noora Suomalainen

Kevyttuotteista ja rasvattomista vaihtoehdoista ajatellaan, että ne ovat terveellisiä, mutta asia ei ole näin. Usein näihin tuotteisiin lisätään keinotekoisia aineita.  

Osa ihmisistä saattaa luulla, että he syövät terveellisesti, vaikka totuus olisikin ihan muuta. Kauppojen kevyttuotteet ovat yleensä täynnä keinotekoisia aineita, jotka eivät ole terveydelle hyväksi. Siksi kannattaakin pysyä luonnollisissa raaka-aineissa.

Zoomin.tv kertoo neljä ruokamyyttiä, joihin jotkut saattavat edelleen uskoa. Myytit ovat suomennettu alle:

Tyydyttyneet rasvat ovat pahoja

Vähärasvaiset tuotteet ovat täynnä sokeria, jotta niissä olisi makua. Luonnollinen rasva on terveellisempää kuin erilaiset lisäaineet. Esimerkiksi lihan oma rasva on parempi vaihtoehto kuin vähärasvaiseen lihaan lisätyt aineet.

Sokerittomat tuotteet ovat terveellisiä

Sokerin käyttöä kannattaa vähentää, mutta tärkeämpää on se, minkälaisia sokereita tulee syötyä. Makeutusaineita ei kannata käyttää. Keinotekoisia makeutusaineita löytyy muun muassa sokerittomista tuotteista. Hedelmäsokeri on paljon parempaa kuin keinotekoiset aineet.

Margariini on parempaa terveydelle kuin voi

Voi on paremman makuista kuin margariini ja se on myös terveydelle parempaa. Margariini voi nostaa sydäntauteihin sairastumisen riskiä.

Hedelmämehut ovat terveellisiä

Monet hedelmämehut eivät edes sisällä oikeaa hedelmää, vaan ne ovat yleensä vain maustettua sokerista vettä. Mehujen sijaan kannattaa juoda vettä.

Lue myös: 8 terveellisenä pitämääsi tuotetta, jotka tekevät kropallesi kaikkea muuta kuin hyvää

Kilpailut

Uusimmat