Sammuta herkkuhimo puolessa minuutissa sormesi avulla

09.12.2014 18:15 - Senni Loikala

Tutkijoiden mukaan kulinaarisia mielitekoja pystytään laannuttamaan erikoisen sorminiksin avulla.

Kun herkkuhimo seuraavan kerran iskee, kannattaa kokeilla erikoista sorminiksiä. Obesity Society Annual Meeting -tapahtumassa esitelty tuore tutkimus väittää, että naputtelemalla sormella otsaansa 30 sekunnin ajan, mieliteot loppuisivat.

Maistuvien mielitekojen iskiessä ruokahimo väijyy tietyssä kohtaa aivoissa. Sen vuoksi herkkuhimon sammuttaminen ei ole helppoa. Kun käytämme silmiämme keskittyessämme johonkin, kuten silmät havainnoivat otsaa naputtelevaa sormea, häiritsemme kyseisen aivoalueen toimintaa. Tällöin herkkuhimon väitetään laantuvan.

Tutkimuksessa ylipainoisia ihmisiä pyydettiin muun muassa taputtelemaan korviaan, jaloillaan lattiaan ja tuijottamaan seinää. Sormella otsaan taputtelun huomattiin kaikista tehokkaimmaksi keinoksi päästä yli herkkuhimosta. Tutkijat uskovat, että niksi toimii myös normaalipainoisilla.

Jos julkisella paikalla ei viitsi kosketella otsaansa erikoisella tavalla, suosittelee tutkija Richard Weil toista keinoa.

- Valitse jokin kohde, joka pitää silmäsi kiireisinä; sanotaanko, että vaikka kiinnostava perhekuva lompakossasi, ja yritä keskittyä siihen, mitä näet.

Lisää neuvoja herkkuhimon sammuttamiseen pääset lukemaan aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat