Älä usko kaikkea- yleisimmät laihdutusmyytit koottiin yhteen

11.02.2014 17:15 - Reija Saarinen

Laihdutukseen liittyy monia myyttejä, joita ei kannata ottaa tosissaan.

Laihduttajan kannattaa muistaa, että kaikkea kuulemaansa ei kannata uskoa. Alla viisi myyttiä, joita ei kannata kenenkään uskoa.

1. Jätä ruokavaliosta pois kaikki hiilihydraatit

Kaikki hiilarit eivät suinkaan ole pahasta. On nimittäin olemassa hiilihydraatteja, jotka auttavat suolta toimimaan. Älä siis jätä pois ruokavaliostasi kaikkia hiilihydraatteja, mutta muista suosia kokojyvää jalostettujen sijaan. Näin kehosi toimii kunnolla.

2. Napostelu on aina pahasta

Välipalat eivät todellakaan ole huono idea, jos yrität pudottaa painoa. Tärkeintä on valita eväät oikein. Rasvaiset tai runsaskaloriset ruoat kannattaa jättää kaupan hyllylle. Evääksi kannattaakin napata hedelmiä, rahkaa tai smoothie, joista jokainen täyttää, mutta ei sisällä turhia kaloreita.

3. Aterioiden välttäminen on paras tapa pudottaa painoa

Aterioiden syömättä jättäminen ei ole koskaan hyvä vaihtoehto. Tämä nimittäin vain vahingoittaa kehoa, joka ei saa tarpeeksi tarvitsemiaan ravintoaineita. Muista siis nauttia pieniä ja terveellisiä aterioita monta kertaa päivässä.

4. Aamiaisen tulee sisältää vain hedelmiä

Aamiaisen kerrotaan olevan päivän tärkein ateria. Sen tulisikin sisältää hiilareita sekä proteiinia. Tämä on tärkeää siitä syystä, että yön aikana aineenvaihdunta hidastuu ja se tulee saada toimimaan aamun tullen.

5. Vältä iltasyömistä

On totta, että aineenvaihdunta hidastuu iltaa kohden, joten kannattaa nauttia illallinen hyvissä ajoin. Jos kuitenkin nälkä yllättää illalla, niin itseään ei tietenkään tarvitse näännyttää. Valitse iltasyömiseksi jotain terveellistä, kuten hedelmiä tai pähkinöitä.

Lähde: FitHo

Kilpailut

Uusimmat