Tutkijat selvittivät parhaat keinot hoitaa väsymystä - katso ja ylläty

02.09.2014 15:22 - Heli Thoren

Syksyn väsymykseen löydettiin uudenlaiset lääkkeet.

Milloin viimeksi olet käynyt raikkaassa ulkoilmassa lenkillä? Entä milloin söit terveellisen, kunnollisen aterian? Elämänmuutokset väsymyksen karkoittamiseen ovat hyvin pieniä, mutta auttavat uupuneeseen oloon yllättävän paljon. Vaikka hyvät yöunet ja terveellinen ravinto kuulostavat asioilta, jotka ovat itsestäänselvyyksiä, juuri niihin tulisi väsyneessä olotilassa kiinnittää huomiota.

Daily Mail listasi myös muita asioita, jotka tutkitusti auttavat helpottamaan arjen väsymystä ja unen laatua:

1. Syö iltapalaksi pähkinöitä. Niiden sisältämä proteiini ja seleeni auttavat nukkumaan sikeämmin.

2. Kehosi tarvitsee hyvän unen kannalta tärkeitä melatoniinia ja serotoniinia tuottaakseen B6-vitamiinia. Sitä sisältävät muiden muassa tonnikala, lohi ja pistaasipähkinät.

3. Hiilihydraattipitoiset ruoat voivat auttaa saamaan unen päästä kiinni. Esimerkiksi pasta-annoksen syötyään verensokerit nousevat rajusti ylöspäin, ja kun ne taas laskevat, moni tuntee itsensä väsyneeksi. Tässä kohtaa on hyvä hetki vetää peitto korville.

4. Kamomillateen on todettu rentouttavan lihaksia, jolloin nukahtaminen voi olla helpompaa.

5. Vältä kofeiinipitoisia juomia kello 14.00 jälkeen. Kofeiini poistuu kehosta hitaasti ja voi vaikuttaa unen saamiseen.

6. Sulje televisio, tietokone ja älypuhelin ennen nukkumaan käymistä. Elektronisen valon on tutkimuksissa todettu stimuloivan aivoja, joka voi vaikeuttaa nukahtamista.

7. Pyhitä puolituntinen ennen sänkyyn menoa rauhalliselle olemiselle. Kuuntele rauhallista musiikkia, lueskele tai mietiskele sängyllä maaten. Näin keho saa merkin siitä, että on aika rauhoittua ja käydä unille.

8. Syö banaania ennen nukkumaan menoa. Sen sisältämät hedemähapot ja kalsium auttavat kehon lihaksia rentoutumaan.


Toiset ruoka-aineista toimivat nukahtamislääkkeen tavoin. Lue lista niistä täällä.


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat