Ulkoliikunnan lisääminen kannattaa monestakin syystä

23.04.2014 16:15 - Reija Saarinen

Liikunnan harrastaminen ulkona on monesta syystä kannattavaa.

Käytkö tunnollisesti kuntosalilla vai kulutatko energiasi lenkkipolulla? Tuoreen tutkimuksen mukaan jälkimmäinen vaihtoehto on parempi, sillä enemmän ulkona liikkuvat ihmiset ovat aktiivisempia kuin ne, jotka suorittavat kuntoilunsa sisätiloissa.

Tutkijat analysoivat reilun 11 000 ihmisen liikuntatottumuksia. Tulosten mukaan ne jotka edes silloin tällöin harrastivat liikuntaa ulkona, liikkuivat todellisuudessa jopa kaksi kertaa niitä enemmän, jotka harrastivat enimmäkseen sisäliikuntaa.

Yllättävää kyllä tämä näyttää olevan myös paremman mielenterveyden takana. Sisä- ja ulkoliikunnan yhdistäminen nimittäin vähentää jännitystä, stressiä sekä huonoa henkistä terveyttä, varsinkin naisilla. Etenkin naiset, jotka harrastivat sekä kuntosalia että ulkoliikuntaa, kärsivät 28 prosenttia epätodennäköisemmin masentuneisuudesta kuin ne, jotka harrastivat vain sisäliikuntaa.

Tutkijat eivät ole aivan varmoja siitä, miksi ulkona liikkuminen parantaa aivotoimintaa, mutta he luulevat että luonto aktivoi parasympaattista hermostoa, joka auttaa rentoutumaan. Tämän lisäksi valo lisää D-vitamiinin tuotantoa, mikä taas nostaa mielialaa.

Liikunnalla on myös monia muita hyötyjä aivoille. Lisää voit lukea täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat