Viinien kalorimäärissä on suuria eroja: Ohjeet, joilla löydät kevyimmän mahdollisen

29.09.2014 18:46 - Susanna Karttunen

Alkoholijuomat ovat tunnetusti varsinaisia kaloripommeja, mutta viini on alkoholeista yksi terveellisin. Myös eri viinilaatujen terveellisyyden välillä on eroja, joista on hyvä olla tietoinen.  

Viini on yksi terveellisimmistä alkoholijuomista. Siinä on paljon terveyttä parantavia aineita ja muita alkoholituotteita vähemmän kaloreita.

Myös eri viinien terveellisyyden välillä on paljon eroja. Women's Health Magazine kokosi ohjeet, joiden avulla löydät hyllystä kaikkein terveellisimmän viinin.

Valitse punaista

Kaikenlainen viini sisältää resveratrolia, joka on terveyttä edistävä antioksidantti. Punaviinissä sitä on kuitenkin paljon enemmän kuin valkoviinissä.

Punaviinin valmistuksessa paksukuoriset rypäleet saavat käydä jonkin aikaa kuorineen, toisin kuin valkoviiniä valmistettaessa. Rypäleen kuoresta erittyy viiniin paljon näitä kyseisiä antioksidantteja.

Eniten resveratrolia on viineissä, joiden tekemiseen on käytetty mahdollisimman paksukuorisia rypäleitä. Tällaisia laatuja ovat esimerkiksi "Petite Sirah" ja "Cabernet Sauvignon".

Valitse alhainen alkoholiprosentti

Useimpien viinien alkoholiprosentti on yhdeksän ja 16 prosentin välillä. Koska alkoholi on peräisin rypäleiden sokerista, suurempi alkoholiprosentti tarkoittaa myös suurempaa sokerimäärää.

Kannattaa siis valita alkoholimäärältään mahdollisimman mieto viini, jos haluaa säästellä kaloreissa.

Suosi luomuviiniä

Luonnonmukaisesti valmistettaessa ei käytetä tuholaismyrkkyjä, jolloin viinissä on vähemmän synteettisiä kemikaaleja, jotka ovat haitallisia terveydelle.

Uutisoimme aiemmin nokkelista tavoista avata viinipullo ilman korkinavaajaa. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat