Kuva: Senja Rapila

Hanna-Maria Seppälä arvostelijoista: lajeja, joissa ollaan vähissä vaatteissa katsotaan eri tavalla

11.08.2017 09:15 - Bauer Media / Henna Koste

Ex-uimari tekee nyt töitä nuorten parissa. Hän tietää, että sosiaalinen media luo paineita monille.

Entinen kilpauimari Hanna-Maria Seppälä on keskittynyt aktiiviuran jälkeen opintoihin. Lisäksi hän on muun muassa tehnyt työhyvinvointivalmennuksia sekä pitänyt uintikurssia. Seppälä myös mentoroi nuoria urheilijoita. Nuoret ovat Seppälälle sydämen asia.

Hän tietää, että sosiaalinen media luo etenkin nuorille paineita. Hän toteaa, että identiteettiään etsivä nuori urheilija voi joutua kovaan paikkaan, kun joka puolella vastaan tulee täydellisiä vartaloita, joista osa on jopa muokattuja.

- Uran loppupuolella tämä ilmiö alkoi näkyä. Itse olin jo sen verran vanhempi, etten joutunut samalla tavalla myllytykseen kuin nykynuoret tällä hetkellä, sanoo jouluna kilpauransa lopettanut Seppälä.

Hän kertoo, ettei pahemmin lue arvosteluja itsestään. Hän ei suosittele sitä muillekaan, sillä sekä hyvää että huonoa löytyy aina.

Rasvaton kunto teki kipeäksi

Nainen kertoo suhtautuneensa vartaloonsa aina terveellä tavalla. Tärkeän tiimin ansiosta hän kertoo välttyneensä ongelmilta syömisen ja kehonkuvansa kanssa.  

- Lajeja, joissa ollaan vähissä vaatteissa, katsotaan aina vähän eri tavalla ja ihmiset arvostelee tosi helposti, Seppälä tietää.

Hän toivoo, että nuoret eivät vertaisi itseään muihin. Tärkeintä on viihtyä omassa kropassaan.

- Kun olin itse rasvattomassa kunnossa, olin myös koko ajan kipeänä. Minulla oli uima-altaassa tosi kylmä, ex-uimari kertoo.

Hän kertoo voineensa paremmin vasta, kun pääsi tasapainoisempaan kuntoon.

Seppälä nähdään syksyllä Mestareiden mestari -ohjelmassa, joka alkaa Maikkarilla syyskuussa. 

Lue myös: Hanna-Maria Seppälä: "Julkisuus aiheutti masennusta"

Kilpailut

Uusimmat