Kuva: AOP

Jenkkimedia hehkuttaa Patrik Lainetta: Ylittänyt kaikki odotukset!

24.02.2017 08:00 - Mikko Räsänen

Real Sports -sivuston mukaan enää Auston Matthews voi uhata Patrik Laineen valintaa vuoden tulokkaaksi.

Real Sports -sivusto on kirjoittanut pitkän artikkeli Calder Trophysta, yli vuoden tulokkaalle NHL:ssä annettavasta palkinnosta. Sivuston mukaan kauden tässä vaiheessa on selvää, että palkinnosta taistelevat enää Patrik Laine ja Auston Matthews, eli sama kaksikko, joka kesällä kisasi siitä, kummasta tulee NHL-draftin ykkösvaraus.

Kesäisen kilpailun vei Matthews, joka sai himoitun ykkösvarauksen. Mutta tällä kaudella Laine on niukasti niskan päällä, sillä Laine on tehnyt 30+24=54 pistettä, ja hän oli ennen torstain kierrosta kaksi maalia ja kaksi pistettä Matthewsia edellä. Huomionarvoista on sekin, että Laine on pelannut neljä ottelua kilpakumppaniaan vähemmän, sillä hän oli aivotärähdyksen takia kolme viikkoa sivussa kaukalosta.

"Laine on häikäissyt katsojia ja ylittänyt asiantuntijoiden odotukset", Real Sports kirjoittaa.

Ennen kauden alkua ja vielä alkukaudesta monet näkivät Laineen yksiulotteisena pelaajana, jolla on maailmanluokan laukaus, mutta muuten vielä suuria puutteita pelissään. Ja kun Laine alkoi takoa kovia tehoja ylivoimalla, sanottiin häntä pelkäksi ylivoiman maalintekijäksi, mutta arvosteltiin tasaviisikoin tehtyjen tehojen puutetta.

Kauden edetessä Laine on hämmästyttävän nopeasti päässyt sisään kapeaan kaukaloon ja NHL-rytmiin. Viimeistelyn lisäksi hän onkin näyttänyt, että hänen poikkeuksellisia taitojaan voi käyttää myös huikeiden maalisyöttöjen antamiseen. Laine on myös tehoillut tasakentällisin sellaista tahtia, että kriitikoiden suut ovat menneet tukkoon.

Tästä kirjoittaa myös Real Sports:

"18-vuotias laituri on näyttänyt puhtainta kiekkotaitoa, mitä koko liiga on nähnyt vuosiin".

Ellei loukkaantuminen ratkaise Calder-taistoa toisen pelaajan hyväksi lienee raadilla kauden jälkeen haastava tehtävä ratkaista kahden super-lupauksen paremmuus, sillä niin samaa tahtia Matthewsin ja Laineen kaudet tuntuvat etenevän. Tasaisuudesta saatiin hyvä esimerkki tiistaina, kun Laineen Winnipeg ja Matthewsin Toronto kohtasivat. Laine teki ottelussa kaksi maalia ja Matthews syötti kolme, joista yksi oli ottelun voittomaali jatkoajalla. 

Yhdessä asiassa Patrik Laine on selvästi Matthewsia edellä. Hän nimittäin johtaa NHL:n hattutempputilastoa, koska on ainoa pelaaja, joka on onnistunut tekemään peräti kolme hattutemppua tällä kaudella. Hattutempputilasto näyttää ennen torstain kierrosta seuraavalta:

3 hattutemppua

Patrik Laine

2 hattutemppua

Michael Grabner
Max Pacioretty

1 hattutemppu

Alex Ovechkin
Antoine Roussel
Auston Matthews
Brayden Schenn
Bryan Rust
Chris Kreider
Colton Sceviour
Colton Sissons
Connor McDavid
David Perron
Evgeni Malkin
Filip Forsberg
James van Riemsdyk
Joe Colborne
John Tavares
Jonathan Toews
Matt Puempel
Michael Cammalleri
Mikael Granlund
Mike Green
Mike Hoffman
Mikkel Boedker
Mikko Rantanen
Patrick Marleau
Patrick Maroon
Patrik Berglund
Richard Panik
Robby Fabbri
Ryan Hartman
Ryan Kesler
Scott Hartnell
Sebastian Aho
Tomas Tatar
Travis Zajac
Viktor Arvidsson
William Nylander
Vladimir Tarasenko

Lue myös: Patrik Laineesta tuli NHL-historian toiseksi nuorin hattutempun tekijä

Kilpailut

Uusimmat