Kuva: AOP

Nyrkkeilyn mestaruusottelu päättyi dramaattisesti

28.03.2016 08:17 - Senni Loikala

Keskisarjan mestaruusottelu jouduttiin keskeyttämään, koska nyrkkeilijän silmä oli pahasti turvonnut. Mies jouduttiin myöhemmin vaivuttamaan koomaan aivoverenvuodon takia.

Nyrkkeilyn keskisarjan mestaruusottelu päättyi dramaattisesti lauantaina Lontoossa, kun nyrkkeilijä Nick Blackwell, 25, kiidätettiin sairaalaan. Tapauksesta uutisoi The Guardian.

Ottelulääkäri oli pysäyttänyt ottelun, koska Blackwellin vasen silmä oli turvonnut rajusti. Pian selvisi, että nyrkkeilijä oli saanut aivoverenvuodon iskujen seurauksena.

Blackwell vaivutettiin koomaan. Robert Smith The British Boxing Board of Control (BBBC) -yhdistyksestä oli yhteydessä lääkäreihin, jotka hoitavat nyrkkeilijää.

- Hän on intensiivisessä hoidossa, hänet ollaan vaivutettu koomaan, hän lepää ja ammattilaiset seuraavat hänen tilaansa, Smith kommentoi The Guardian -lehdelle.

Nick Blackwellin silmä turposi rajusti ottelun aikana. (kuva: AOP)

Smith kertoo, että koomaan vaivuttaminen on Blackwellin tilanteessa tavanomainen toimenpide.

- Se on todella normaali toimenpide. He pistävät sinut koomaan, jotta veri lähtisi kiertämään alaspäin. Tässä ei ole aikataulua. Nyt täytyy vain odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu.

Blackwellin vastustajana ottelussa oli Chris Eubank Jr, jonka on kaksinkertaisen maailmanmestari Chris Eubankin poika.

The Guardian -lehden mukaan vastustajan kiidätys sairaalaan laukaisi isässä ikävät muistot siitä, kuinka hänen vastustajansa Michael Watson lähes kuoli saamiinsa vammoihin vuonna 1991 käydyssä maailman mestaruusottelussa.

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat