Onko tässä mitään järkeä? Katoavalla musteella painettu kirja

03.07.2012 19:45 -

Etelä-Amerikkalainen kustantamo keksi epätavallisen ratkaisun uusien kirjailijoiden markkinointiin.

Ihmiset lukevat kirjoja yhä vähemmän, mikä vaikeuttaa uusien kirjailijoiden asemaa markkinoilla. Pieni argentiinalainen kustantamo Eterna Cadencia keksi keinon saada ihmiset kiinnostumaan lukemisesta julkaisemalla kirjan, jonka teksti katoaa kahden kuukauden kuluttua avaamisesta - näin lukija ei voi lykätä lukemista tuonnemmaksi.

Kustantamo kehitti musteen, joka altistuessaan auringonvalolle ja ilmalle reagoi haalistumalla ja lopulta katoamalla The book that can't wait (Kirja, joka ei voi odottaa) -teoksen sivuilta kokonaan. Kirja sisältää uusien Etelä-Amerikkalaisten kirjailijoiden tuotoksia.

Kampanjana tähtää siihen, että kun ihminen on lukenut yhden kirjan ja näin päässyt lukemisen makuun, tulee hän luultavasti lukemaan lisää kirjoja lähitulevaisuudessa. Koko projektin päämäärä on tuoda esille aloittelevien kirjailijoiden töitä ja innostaa ihmisiä lukemaan.

'Kirjat ovat kärsivällisiä. Ne voivat odottaa luetuksi tulemista päiviä, kuukausia ja jopa vuosia. Se saattaa sopia kirjoille, muttei uusille kirjailijoille. Jos kukaan ei lue kirjailijan ensimmäistä tuotosta, ei hän pääse julkaisemaan seuraavaa. On olemassa paljon kirjallisuutta, joka ei ansaitse odottaa lukematta hyllyllä,' alla olevassa videossa kerrotaan.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat