Virtsassa upotettu herkku - tämä on takuulla maailman ällöttävin ruoka!

30.03.2012 11:45 - Eeva Rajala

Kiinassa tämä hieman kyseenalaisesti valmistettava ruoka on ollut suosittu jo vuosisatoja.

Dongyangin kaupungin asukkaat nimittäin nautiskelevat aina keväisin ruoasta, jonka voi vapaasti suomentaa nimeltä "neitsytpoikien munat" (virgin boy eggs). Ruoka-annos valmistetaan paikallisten ala-asteikäisten poikien virtsassa keittäen ja ruoan valmistamiseen käytetään mieluusti alle 10-vuotiaiden poikien virtsaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan virtsaa kerätään ruokaa varten poikien vessasta. Tosin monella paikallisella on myös virtsankeräysastiat kotonaan, jotta tätä herkkua voisi valmistaa myös kotona.

Munia siis keitetään ensin virtsassa, jonka jälkeen ne vielä upotetaan virtsaan päivän ajaksi. Monet paikalliset asukkaat uskovat, että näillä "kusimunilla" on merkittäviä terveysvaikutuksia. Ruoan uskotaan lisäävän energiaa ja vähentävän riskiä saada lämpöhalvaus.

Munien hinta on ylin kaksinkertainen verrattuna tavallisiin virtavapaisiin muniin. Vaikka näitä munia pidetään käsittämättömänä kulttuurisena perintöjä, kiinalaisilla terveysasiantuntijoilla on ristiriitaisia mielipiteitä munien terveysvaikutuksista. Monet varoittavat hygieniaongelmista, kun munia valmistetaan. 

Mahtaa olla melkoiset odöörit keittiössä, kun tätä herkkua valmistetaan. Olisitko sinä valmis napostelemaan vaikka aurinkoisena kevätpäivänä piknikillä näitä pissaherkkuja?


Lähde: Reuters

Kilpailut

Uusimmat