Mullistava keksintö kissojen ruokintaan: Suojelee lemmikkiä ylipainolta

18.07.2014 13:59 - Senni Loikala

Maistuuko kissallesi ruoka liikaakin? Nerokas uutuuskeksintö auttaa hännänheiluttajia välttämään ylipainon.

Monet kissanomistajat heltiävät ruokkimaan karvaturrejaan liiankin kanssa, seurauksena lemmikin ylipaino. Pian markkinoille tuleva taiwanilainen keksintö sopii eritoten heille, ketkä ovat liian lepsuja pitämään lemmikkinsä solakassa kunnossa.

Kyseessä on kasvojentunnistustekniikkaa hyödyntävä ruokintalaite. Sen avulla lemmikinomistaja pystyy seuraamaan karvaturrinsa syömistä ja saa varoituksia, mikäli sapuska maistuu perheen pehmoisimmalle liiankin kanssa.

Laitteessa on kamera, joka tunnistaa usean kissan kotitalouksissa, kuka hännänheiluttajista käy syömässä milloinkin. Lisäksi mukana on painoa mittaavat sensorit niin ruokakupissa sekä kissan alla. Näin saadaan tietää, kuinka paljon kissa syö.

Omistaja saa tiedon lemmikin ruokailuista älypuhelimeensa. Hän pystyy myös seuraamaan kattinsa ruokailua reaaliajassa esimerkiksi töissä ollessaan.

- Se on kuin kokoaikainen lapsenlikka, joka pitää huolta kissoistasi, kuvaillaan keksinnön takana olevasta yrityksestä.

Kuvia laitteesta pääset katsomaan täältä.

Uutisoimme tällä viikolla, että kissan kakasta kehitellään huipputehokasta syöpälääkettä. Voiko katin uloste todella pelastaa ihmishenkiä? Pääset lukemaan aiheesta täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat