Huolestuttava ilmiö: Naiset leikkelevät alapäitään kauniimmiksi!

30.08.2012 17:45 - Karoliina Kotala

Asiantuntijat ovat huolissaan alati kasvavasta ilmiöstä, jossa jo nuoret tytöt haluavat kauneusleikkauksia sukuelimiinsä.

Kauneuskirurgit saavat yhä enemmän yhteydenottoja naisilta, jotka haluavat muokata alapäätään kauniimmaksi. Korjausleikkauksia on yleensä tehty vain tarpeen vaatiessa, esimerkiksi synnytyksen aiheuttamien ulkosynnyttimen muutosten vuoksi.

Leikkaukseen hakeutuneiden naisten keski-ikä on yleensä ollut 30-45 vuotta, mutta yhä useampi potilas on huomattavasti nuorempi. Lääkärit ovatkin huolissaan siitä, millaisen käsityksen nuoret tytöt omaavat niin sanotusta "normaalista".

- Se on todella huolestuttavaa, koska trendi laajenee jatkuvasti yhä nuorempiin. Kuulin äidin vieneen 16- ja 11-vuotiaat tyttönsä leikkaukseen. Se ei vain ole oikein, yhdysvaltalaisgynegologi kertoo.

Vuonna 2011 2140 naista hakeutui vaginan muotoiluleikkauksen kosmeettisista syistä. Luku ei kuitenkaan pidä sisällään gynekologien suorittamia toimenpiteitä.

- Yhä useampi nainen on nykypäivänä huolestunut vaginansa ulkonäöstä. Kauneuskäsitykset ovat muuttuneet siitä, että omaa täydelliset poskipäät siihen, että oma täydellisen alapään, Sachin Dhawan -niminen lääkäri toteaa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat