Imuttelemaan siitä - tänään on kansainvälinen suutelupäivä

06.07.2012 13:15 - Rea Tallgren

Keskiverto ihminen viettää elämästään melkein kolme kuukautta suudellen. Tavat suutelemiseen ovat erilaisia ympäri maailman. Hotels.com listasi niistä mielenkiintoisimmat.

Heinäkuun 6. on kansainvälinen suutelupäivä. Hotels.com -sivusto muistuttaa, että tapoja suutelemiseen on monenlaisia ja ne vaihtelevat ympäri maailman.

Thaimaa


Eurooppalaistyyliset intohimoiset suudelmat ovat Thaimaassa harvinaisia. Thait osoittavat hellyyttä nuuhkimalla kumppaniaan. Nuuhkaisusuudelmaa kutsutaan Thaimaassa nimellä ”Hom Gäm” ja se tehdään nuuhkimalla toista intensiivisesti poski poskea vasten. Tämä on tapa osoittaa tunteita ja ehdotonta rakkautta niin vanhempien ja lasten kuin rakastavaistenkin välillä.

Papua-Uusi-Guinea


Papuauusiguinealainen tapa suudella saattaa suomalaisesta kuulostaa varsin rajulta. Paikalliset osoittavat hellyyttä ja rakkautta toisiaan kohtaan nyppimällä kulmakarvoista, vetämällä hiuksista ja puremalla huulista. Edellä mainitut hellyydenosoitukset ovat Papua-Uudessa-Guineassa osa esileikkiä ja ne osoittavat äärimmäistä intohimoa. Papua-Uudessa-Guineassa kannattaa kuitenkin huomioida, että julkinen suutelu on jyrkästi kiellettyä.

Uusi-Seelanti


Uudessa-Seelannissa alkuperäisväestöllä, Maoreilla, on omanlaisensa sympaattisen hellä tapa tervehtiä. Tervehtiminen sujuu siten, että halataan lämpimästi, painetaan otsat yhteen ja hierotaan samalla neniä vastakkain. Tämä perinteinen ”Hongi”-tervehtimistapa on säilynyt Maorien keskuudessa vuosisatoja. Nämä kehonviestit toimivat merkkinä siitä, miten hyvin kaksi ihmistä tulee keskenään toimeen.

Lähde: Hotels.com

Kilpailut

Uusimmat