Sosiaalisen median jääsanko-haaste kerännyt jo miljoonia euroja - lue mistä on kyse

15.08.2014 20:15 - Susanna Karttunen

Netissä leviää haaste, jossa ihmiset kaatavat sangollisen jäävettä päälleen. Kyseessä ei ole ihmisten viilennysyritykset kuumalla säällä, vaan rahankeruukampanja ALS-taudin puolesta.

Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan vesisanko-haaste, jonka avulla autetaan keräämään rahaa ALS-taudin hoitoon. ALS eli Amyotrofinen lateraaliskleroosi on etenevä motoneuronisairaus, joka rappeuttaa sekä ylempiä että alempia liikehermoja. ALS on parantumaton sairaus, joka etenee nopeasti.

- Keskimäärin ihminen elää kahdesta viiteen vuotta diagnoosin jälkeen, ALS-yhdistyksen tiedottaja Stephanie Dufner kertoo.

Yhdysvaltalainen kampanja kerää rahaa uusien hoitokeinojen löytämiseen. Haasteessa ihmiset kuvaavat videolle, kun kaatavat sangollisen vettä ja jääpaloja päälleen ja haastavat seuraavan ihmisen mukaan. Henkilön tulee haasteen saadessaan vuorokauden sisällä joko lahjoittaa rahaa ALS-taudille tai kaataa jäävesi päälleen, tai mikä parempaa, tehdä molemmat.

- Olemme ällistyneitä kampanjan antamasta näkyvyydestä ALS:lle, Dufner sanoo.

Lahjoitukset heinäkuun 29. päivästä elokuun 13. päivään mennessä ovat yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna samassa ajassa lahjoituksia oli tullut vain reilut 20 000 euroa.

Jääsanko-haasteeseen voi osallistua kuka vain. Lue lisää haasteesta täältä.

Uutisoimme aiemmin eräästä toisestakin netissä levinneestä erikoisesta haasteesta. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat