Häät suunnitteilla? Lue nämä rahansäästövinkit

26.06.2012 14:15 -

The Sun –lehti näyttää kolmen pariskunnan johdolla mallia edullisten häiden järjestämiseen.

Jokainen tahtoo hääpäivänsä olevan unelmiensa täyttymys ja yhä useampi ottaa jopa lainaa päivän kuluja varten. Monien haaveissa on satojen eurojen hääpuku, kalliit kukat ja kakku sekä näyttävä sisääntulo vaikkapa hevosten vetämässä vaunussa. Monet parit käyttävät valmisteluihin tuhansia ja jopa kymmeniä tuhansia euroja. Kolme brittipariskuntaa näyttää mallia, kuinka prinsessapäivän saa toteutettua halvemmallakin.

Tina ja Marc - Budjetti: Noin 60 euroa

Tina ja Marc avioituivat käyttäen rahaa ainoastaan vihkitodistukseen. Ystävät maksoivat seremonian jälkeisen pubilounaan ja vastaanotto tapahtui perheenjäsenen luona, jonne vieraat toivat omat juomat. Tinan vanhemmat ostivat kakun valmiina tavallisesta ruokakaupasta ja morsiamen asu oli käyttämätön raskausajan mekko, johon hän oli käyttänyt vaivaiset kaksitoista euroa.

Kannattaa miettiä, kuinka paljon on valmis käyttämään yhteen päivään. Kauniin tilaisuuden saa järjestettyä edullisestikin, jos suostuu tinkimään. Tärkeintä on pariskunnan rakkaus ja sitoutuminen toisiinsa perheen ja ystävien edessä, eipä tarvitse vieraidenkaan kärsiä stressiä häämenoista. Pyydä ystäviäsi ja perhettäsi auttamaan; perinteisen häälahjan sijaan vieraat voivat lahjoittaa vaikkapa meikkaus- tai kampausapua morsiamelle hääpäivänä tai valmistaa ruokaa tarjottavaksi vastaanotolla.

Lisa ja Shaun - Budjetti: Noin 620 euroa

Lisa ei halunnut aloittaa avioliittoaan veloissa, joten hän osti hääpuvun ja mekkoon sopivat kengät käytettyinä. Yhteishinnaksi hääpäivän asulle tuli noin 16 euroa. Lisan meikki syntyi tavaratalon kosmetiikkaosaston ilmaisnäytteistä. Suurin osa budjetista, noin 300 euroa, meni vastaanottopaikan varaukseen. Ota selvää mahdollisista vastaanottopaikoista hyvissä ajoin, ja huomioi epätavallisemmatkin vaihtoehdot.

Käytä hyödyksesi kontakteja; Lisan sisko työskentelee pitopalvelussa ja pariskunta sai tuntuvan alennuksen buffet-lounaasta.

Maitha ja Ken - Budjetti: Noin 6 200 euroa

Pariskunta avioitui kesällä 2010, he valmistivat itse kaikki hääpäivän koristeet ja käyttivät ystävän tallia vastaanottopaikkana. Maitha löysi hääpukunsa noin 120 eurolla internetistä - morsiamella oli mielessään tyyris design-puku, jonka mallista vaihtoehtoa hän etsi nettisivustoilta kunnes löysi etsimänsä.

Käytettyjä hääpukuja on internet pullollaan - kunnonkin olettaisi olevan hyvä, sillä pukua käytetään ainakin useimmiten vain kerran.

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat