Kroonisen myöhästelyn taustalla yksinkertainen syy

15.11.2014 18:15 - Eeva Rajala

Suurin osa ihmisistä on myöhästynyt joskus sovitusta tapaamisesta. Jotkut ihmiset myöhästelevät aina ja siihen on syynsä.

Syitä krooniseen myöhästelyyn on runsaasti. Yksi yhdistävä tekijä kuitenkin löytyy: Alati myöhästelevät ihmiset eivät halua olla paikalla liian ajoissa. Tämä ajatus johtaa ihmistä joko tietoisesti tai alitajuisesti. Jotkut ihmiset sen sijaan haluavat olla ajoissa paikalla, sillä he puolestaan inhoavat myöhästelemistä ja myöhästelijöitä.

Ne ihmiset, jotka eivät halua olla paikalla liian aikaisin vaan tarkkaan sovittuna aikana, yleensä myöhästyvät aina vähän sovitusta. Myöhästelijät myöhästyvät, vaikka he yrittäisivät olla organisoidumpia, vaikka he ajattelisivat toisten tärkeän ajan tuhlaamista ja vaikka he laittaisivat herätyskellon soimaan kuin aikaisin tahansa. Krooniset myöhästelijät myöhästyvät yleensä 5, 10 tai 15 minuuttia.

Vaikka krooninen myöhästelijä haluisikin parantaa tapansa, hänen päässään taistelee ahkerasti kaksi puolta: ei saa olla myöhässä, muttei saa olla liian aikaisessa. On monia syitä, miksi krooninen myöhästelijä ei halua olla paikalla liian aikaisin:

- Odottaminen on tehotonta aikaa
- Odottaminen on epämukavan ja piinallisen tuntuista
- Tuntuu, että muut katsovat ja tuomitsevat
- Ei ole kohteliasta tulla paikalle liian aikaisin

Tarkkaa ratkaisua ongelmaan ei ole. Huffington Post kirjoittaa kuitenkin, että ajattelu kannattaa siirtää sovitusta, tarkasta ajasta toisaalle. Kroonisten myöhästelijöiden ei kannata ajatella, että on paikalla tarkalleen sovittuna aikana. Sen sijaan kannattaa ajatella, miten tehdä ajoissa olemisesta arvokkaampaa itselleen.

Ajoissa olemisessa on paljon hyviä puolia. Esimerkiksi työpaikalla voi aistia muiden työntekijöiden tuntemukset ennen palaverin alkua ja heidän kanssaan voi keskustella päivän polttavista aiheista ennen tilaisuuden alkua.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat