Kysely: Naiset laittavat tahallaan rumia kuvia ystävistään Facebookiin

06.07.2012 16:15 -

Englantilainen nettisivusto kysyi yli 1 500 naiselta heidän käyttäytymisestään Facebookissa. Joka neljäs vastanneista kertoi lataavansa epäimartelevia kuvia ystävistään nettiin tahallaan.

Suurin osa naisista kertoi käyttäytyvänsä näin joko riitojen jälkeen tai kostoksi kuvista, joita ystävä on aikaisemmin ladannut Facebookkiin. Jos ystävä pyysi poistamaan ruman kuvan, viidesosa naisista kertoi kieltäytyneensä. Kysely osoittaa, miten ihmiset käyttävät Facebookkia yhä enemmän ystäviensä nolaamiseen.

Vaikka onkin mahdollista poistaa merkintä kuvasta, ei itse kuvaa pysty poistamaan toisen tililtä. Facebook ei puutu ihmisten välisiin kiistoihin niin kauan kun kuva ei riko palvelun sääntöjä.

Reilusti yli puolet vastanneista kertoi poistavansa merkintöjä itsestään toisten kuvista, jos kuva oli epäimarteleva. Suurin osa naisista kertoi myös vihastuvansa, jos ystävä lisää heistä palveluun ruman kuvan.

- On kummallista, että naiset suorittavat tällaista kuvasabotaasia, vaikka kertovat suuttuvansa ystävilleen jos he tekevät samoin, kyselyn toteuttaneen MyMemory.comin perustaja Recebba Huggler kommentoi.

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat