Istukasta tehdyt kapselit huimia terveyspommeja: paljon vitamiineja ja hormoneja

17.07.2013 20:15 - Senni Loikala

Jill Fehrenbacher heitti ennakkoluulonsa nurkkaan ja päätti hyödyntää synnytyksen jälkeen istukkansa terveysvaikutukset, kuten lähes kaikki muut nisäkäslajit tekevät.  

Odottaessaan toista lastaan Jill Fehrenbacher päätti hyödyntää synnytyksessä yleensä roskakoriin päätyvää elintä, eli istukkaa. Fehrenbacheria oli aluksi ällöttänyt ajatus istukan syömisestä, mutta hän otti selvää sen terveysvaikutuksista. Ne saivat odottavan äidin mielen muuttumaan.

Istukka sisältää monia ravintoaineita ja hormoneita, kuten rautaa, vitamiini B12:ta, oksytosiinia, prolaktiinia, prostaglandiineita ja endorfiineja. Istukassa olevat ravinteet muun muassa lievittävät synnytyksenjälkeistä masennusta, säätelevät hormoneita ja auttavat maidon tuottamisessa. Toisin sanoen istukan syöminen auttaa äitiä palautumaan synnytyksestä ja ravitsemaan tehokkaasti myös jälkikasvuaan.

Fehrenbacher antoi lääkärille luvan ottaa istukkansa talteen ja tehdä siitä kapseleita. Tuore äiti tunsi itsensä energiseksi, onnelliseksi ja tasapainoiseksi syötyään istukkakapseleita. Myös rintaruokinta oli hänelle paljon helpompaa kuin ensimmäisen lapsen kohdalla.

Fehrenbacher suosittelee odottavia äitiä ottamaan selvää istukan terveysvaikutuksista ja hyödyntämään istukan mahdollisuuksia. Hän muistuttaa, että lähes kaikki nisäkkäät kuluttavat istukkansa synnytyksen jälkeen. 

Käytäntöä ei kuitenkaan kannata purematta niellä. Mavis Schorn Vanderbiltin hoitoalan oppilaitoksesta muistuttaa, ettei istukan syömisestä ole tehty tutkimusta. Näin ollen sen terveysvaikutuksia ei voida tieteellisesti pitää pätevinä.

Lähde: Inhabitots

Kilpailut

Uusimmat