Mikä avuksi, jos sinulle tehdään surkea tatuointi? Tässä vastaus

21.05.2012 18:15 -

Olemme uutisoineet tänään ja eilen helsinkiläisestä tatuointistudiosta, jonka tekemä tatuointi on herättänyt huomiota sen heikon laatunsa takia. Mitä asiakas voi tehdä, jos hänelle tehdään surkea tatuointi?

Kuten eilen ja tänään uutisoimme, helsinkiläisessä Eternal Ink -studiossa eräälle naisasiakkaalle tehty tatuointi epäonnistui niin pahasti, että asiakas latasi tatuoinnista otetun kuvan nettiin, jossa se alkoikin nopeasti levitä.

Kuvan tehnyt tatuoija vuorostaan kertoi Voicelle, että kuva epäonnistui, sillä asiakkaan lapset häiritsivät työn tekemistä.

Kysyimme arvostetun, vuoden käsityöläiseksi vuonna 2010 valitun Fire Line Tattoo -liikkeen omistaja Antti Rossilta, miten asiakkaan tulisi toimia, mikäli hänelle tehty tatuointi on selkeästi mennyt pieleen.

- Suomessa on korvausvelvollisuus. Eli tatuoijan voi viedä oikeuteen. Jos mainostat itseäsi parempana tatuoijana, kuin oikeasti olet, niin silloinhan kyseessä on petos. Ehkä tällä tavalla alalle hallaa tekevät huonot tatuoijat ymmärtäisivät lopettaa huomatessaan, että he joutuvat vastuuseen.

- Et rupea suutariksi, jos et osaa tehdä suutarin töitä. Samalla tavalla, jos lähdet tatuoijaksi, sinun pitäisi omata piirustustaito.

Suomessa kuka tahansa voi perustaa tatuointiliikkeen. Tästä syystä jokainen kaupunki alkaa nykyään olla pullollaan tekijöitä, joiden ammattitaito ei välttämättä ole kohdallaan.

- Kuka tahansa voi ostaa koneen, kehua kuviaan Facebookissa ja pyytää kaverit kehumaan kuinka hyvää jälkeä hän tekee.

- Nykyään ihmisillä pitäisi olla aikaa ja älyä ja katsoa netistä mikä tatuointiliike on hyvä ja mikä ei. Törmään todella paljon asiakkaisiin, jolla ei ole mitään väliä miten hyvin tatuointi on tehty, kunhan sen saa nopeasti ja se ei maksa enempää kuin 60 euroa.

Vaan mikäli on sattunut käymään ammattitaidottoman tatuoijan pakeilla ja on tyytymätön jälkeen, pystyykö kuvalle käytännössä tekemään mitään?

- Nykyään tatuoinnin poistamiseen tarkoitetut laserkäsittelyt ovat kehittyneet paljon. Muutamalla käsittelykerralla tatuointia usein pystytään jo vaalentamaan niin paljon, että sen päälle pystytään tekemään uusi tatuointi. Vielä aikaisemmin pystyi huonon tatuoinnin omaavalle asiakkaalle antamaan vain kolme vaihtoehtoa: tehdään päälle musta pallo, neliö tai kolmio. Nykyään huonon kuvan kanssa ei kuitenkaan tarvitse elää loppuelämäänsä.

Kilpailut

Uusimmat