Älypuhelimet ovat räjäyttäneet näköongelmien määrän – pahimmillaan edessä sokeutuminen

03.06.2014 11:45 - Rea Tallgren

Älypuhelinta ei kannattaisi näprätä jatkuvasti. Syyt ovat painavat.

Lienee sosiaalisestikin hyväksyttävää ajatella, ettei puhelinta tulisi näpelöidä koko aikaa. Nyt asialle on kuitenkin myös painavampi syy. Puhelimien syyksi epäillyt näköongelmat kun ovat lisääntyneet nuorten aikuisten keskuudessa räjähdysmäisesti.

-     Ihmisen silmät on luotu katsomaan kolmiulotteisia asioita, mutta kun ihminen tuijottaa jatkuvasti puhelimen näyttöä, silmiin kohdistuu liian suuri rasitus, kertoo kiinalainen silmäekspertti Yu Bin.

Sen jälkeen, kun älypuhelimet tulivat käyttöön vuonna 1997 on likinäköisyys kasvanut nuorten aikuisten keskuudessa 35 prosentilla. Focus-silmäklinikan perustaja David Allamby kertoo, että luku voi nousta jopa 50 prosentilla seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Pahimmillaan puhelimen räplääminen voi johtaa sokeutumisriskiin. Näin kävi kiinalaismiehelle, joka tekstaili tyttöystävälleen pimeässä huoneessa tuntikausia öisin. Hän huomasi näkevänsä outoja valonvälähdyksiä ja meni lääkäriin, joka määräsi hänet välittömästi leikkaukseen. Miehellä oli riski sokeutua – ja kaikki siksi, että hän oli käyttänyt älypuhelintaan pimeässä niin runsaasti.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat