Kiinni jäit! 5 pahinta virhettä, joihin Facebook-stalkkerit sortuvat

26.09.2013 11:15 - Katariina Näreaho

Tuttujen ja tuntemattomien vakoilu sosiaalisessa mediassa on monille hauskaa ajanvietetta, mutta siitä saattaa jäädä kiinni yllättävän helposti.

Statuspäivitys

Vakoiltavan nimen kirjoittaminen tilapäivitykseksi hakukentän sijaan on yksi klassisimmista ja pahimmista virheistä. Moni on sortunut kirjoittamaan esimerkiksi exänsä nimen statuspäivitykseen, jolloin se ilmestyy jokaisen Facebook-kaverin seinälle nähtäväksi. Tätä on vaikea perustella, joten kannattaa olla hyvin tarkkana, mihin kenttään vakoiltavan nimen kirjoittaa.

"Tiedät minusta liikaa"

Facebook-stalkkeri paljastaa helposti itsensä silloin, kun hän tapaa "uhrinsa" tosielämässä. Vakoilija saattaa lipsautella keskustelun aikana asioita, joista hänen ei kuuluisi edes tietää.

Kaveripyyntö vahingossa

Surffaillessa sattuu ja tapahtuu. Moni onkin vahingossa klikannut Facebook-profiilin yläreunassa olevaa Lisää kaveriksi -painiketta. Tästä tulee luonnollisesti ilmoitus profiilin omistajalle. Nopea Peruuta pyyntö -painalluskaan ei pelasta, jos käyttäjä on tilannut kaikista ilmoituksistaan viestin sähköpostiinsa.

Tilapäivityksistä ja kuvista tykkääminen

Etenkin mobiililaitteilla kuvien ja statuspäivitysten vahinkopeukuttaminen on yleistä. Tästäkin lähtee käyttäjälle luonnollisesti ilmoitus, joten tarkkuuttaa vaaditaan, ettei stalkkeri jäisi kiinni kuvagallerioiden selaamisesta.

Facebook jäi auki

Poistut hetkellisesti koneeltasi ja kas kummaa, mikä sivusto se jäikään auki! Koneen ruudulla loistaa vakoilukohteesi profiili avoimena, ja kun tämän joku näkee, et selviä tilanteesta parhaimmillakaan selityksillä.

Kilpailut

Uusimmat