"Oletko sinä rantakunnossa?" Katumainos sai naiset raivon valtaan

27.04.2015 17:45 - Eeva Rajala

Brittinaiset saivat tarpeekseen terveystuotteen mainoksesta, jossa hehkutetaan timmiin ”rantakuntoon” pääsemistä.

Protein World lanseerasi uuden laihdutuksen tueksi sopivan proteiinituotteen Britanniassa. Esimerkiksi Lontoon metroon ilmestyi näyttäviä mainoksia, missä poseeraa timmivartaloinen nainen ja vieressä on teksti: "Oletko sinä jo rantakunnossa?"

Mainoskampanja on saanut paljon kritiikkiä seksistisen luonteensa vuoksi. Jotkut brittinaiset ovat ottaneet tehtäväkseen levittää toisenlaista sanomaa: Jokaisen naisen vartalo on jo rantakunnossa.

"Olemme rantakunnossa, sellaisena kuin olemme"

Kaksi bloggaajaa Fiona Longmuir ja Tara Costello päättivät poseerata omissa bikineissään kyseisen mainoksen edessä ja ilmoittaa netissä julkaisemallaan kuvalla, että he ovat jo valmiina.

"Olette hemmetin oikeassa, että olemme jo rantakunnossa. Sellaisena kuin olemme", Longmuir Twitter-päivitykseensä.

Facebookiin perustettiin myös Eachbodysready-niminen sivusto, missä kyseenalaistetaan koko rantakunto-termi. Voit tutustua sivuun täältä!

Ranta on rentoutumista, ei vertailua, varten

- Tiedämme, ettei ole mitään ihannevartaloa. Jokainen on erilainen ja jokaisen vartalo on valmis, silloin kun henkilö on itse valmis, Facebook-sivun takaa löytyvä May Gibbs kertoo Huffington Post -lehdelle.

Gibbsin mukaan ranta pitäisi olla hauskanpitoa ja rentoutumista varten, ei tuomitsemista tai vertailemista varten. Kyseinen tempaus on naisen mukaan muistutus myös mainostajille, että kansa välittää ja heitä kannattaa myös kuunnella tällaisissa asioissa.

Mainoksia on vaadittu myös poistettaviksi. Vetoomuksen asian puolesta on allekirjoittanut jo yli 35 000 ihmistä. Protein World -yritys on kiistänyt syytöksen seksismistä. Yrityksen edustaja harmitteli London Evening Standard -lehdelle, että vielä vuonna 2015 löytyy niitä ihmisiä, jotka eivät halua juhlistaa niitä, jotka tavoittelevat terveellisempää, parempaa fyysistä kuntoa ja vahvempaa elämää.

Lue myös: Rakastatko vartaloasi? 10 positiivista merkkiä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat