Silmistä pystyy päättelemään ihmeellisiä asioita: Tutki heti, jos tahdot päästä toisen pään sisään!

05.01.2015 20:15 - Senni Loikala

Erityisesti pupillien suuruutta tarkkailemalla pystyy selvittämään melko yllättäviä asioita toisesta.  

Ajattelu

Pupilleista voi saada selville, kuinka kovasti toinen joutuu pähkäilemään jotakin asiaa. Mikäli kysyt ystävältäsi jotakin, mihin hän osaa antaa vastauksen kuin apteekin hyllyltä, pysyvät hänen pupillinsa suurin piirtein normaalikokoisina. Jos hän ei tiedä vastausta tai ei ole varma, hänen pupillinsa todennäköisesti laajenevat. Mitä pulmallisemmasta asiasta on kyse, sitä suuremmiksi pupillit muuttuvat.

Yliajattelu

Mikäli aivot joutuvat painimaan liian kovasti jonkin asian kimpussa, eivät pupillit lopulta enää suurene, vaan alkavat supistua. Jos aivoissa on 125 prosenttia hyörinää niiden kapasiteettiin nähden, näkyy se erään tutkimuksen mukaan pupillien pienentymisenä. Näin voi tapahtua esimerkiksi, jos kumppani kysyy liian vaikean kysymyksen toisen menneisyydestä.

Kiinnostus

Keskustelukumppanin silmistä pystyy päättelemään, kuinka kiinnostunut hän on toisen puheista. Normaalisti kuuntelijan pupillit laajenevat, kun ihminen aloittaa puhumaan. Mutta ne pysyvät suurina vain, jos keskustelukumppania hetkauttaa toisen sanat. Jos ensitreffeillä deitin silmät liekehtivät pupillit isoina, saattaa hän todella pitää sinua kiinnostavana.

Päihtymys

Alkoholi ja opioidit saavat pupillit supistumaan, kun taas esimerkiksi LSD, kokaiini ja amfetamiini laajentavat niitä. Poliisit käyttävät tätä hyväkseen arvioidessaan häiriköitsijän tilaa.

Seksuaalinen kiihottuminen

Mikäli toisen puoliskon pupillit laajenevat lähelläsi, saattaa hän tutkimusten mukaan olla seksuaalisesti kiinnostunut sinusta. Voi olla, että hän tahtoisi petipainiin kanssasi. Asiaa on tutkittu muun muassa näyttämällä ihmisille alastonkuvia ja tutkimalla pupillien reaktioita niihin. Toiset väittävät, että tällöin kyseessä on vain ihmisen kiinnostus alastomuuteen, ei laajempi ilmiö kiihottumisen näkymisestä pupillien koossa.

Inho

Siinä missä kiihottuminen saattaa näkyä pupillien suurenemisena, voi epämiellyttävät tunteet toista kohtaan aiheuttaa pupillien pienentymisen. Jos joku kertoo tarinaa tuttavansa kohtuleikkauksesta samalla, kun syötte siskonmakkarakeittoa, saattavat pupillisi muuttua pieniksi.

Poliittinen ajattelu

Erään tutkimuksen mukaan poliittisesti liberaalien pupillit suurenevat, kun he näkevät liberaaleita ystäviään. Mutta jos edessä on konservatiivisesti ajatteleva kuoma, pupillit pienenevät. Sama ilmiö havaittiin konservatiiveilla.

Kipu

Tutkimuksen mukaan pupillit laajenevat, mikäli ihminen tuntee kipua. Uskomusten mukaan mitä suurempaa kipua ihminen tuntee, sitä isommiksi hänen pupillinsa muuttuvat. Näin ollen esimerkiksi juurihoidon aikana pupillit voivat olla tavallista suuremmat.

Persoonallisuus

Tutkimuksen mukaan silmien perusteella voi saada vihiä ihmisen persoonallisuudesta. Jos silmiesi värikalvossa eli iiriksessä näkyy pystysuoraan, iiriksestä pois päin meneviä juonteita tai pieniä pallukoita, saattaa se kertoa lämpimästä ja hellästä luonteesta. Jos niitä puolestaan on samansuuntaisesti pupillin kanssa, kertoo se impulsiivisuudesta. Pääset katsomaan havainnekuvan täältä.

Seuraava artikkeli: Kyyneleet ovat erilaisia itkussa ja naurussa: Erikoiset silmäfaktat yllättävät

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat