Tutkimusmatkailijoille riittää tekemistä - maailmassa vielä useita kadonneita muinaisaarteita

30.01.2015 23:15 - Reetta Haverinen

Uskomatonta, mutta totta: nykyaikaisista tutkimusmenetelmistä huolimatta maailmassa on edelleen tutkimattomia paikkoja, joista me 2000-luvun ihmiset emme tiedä yhtikäs mitään. Mitähän kaikkea maapallomme syrjäisimmissä kolkissa ja meren pohjissa piileekään?

Ihmiset ovat olleet kautta aikain kiinnostuneita menneiden maailmojen salaisuuksista, historiasta ja ennen kaikkea muinaisaarteista. Kuninkaanlaaksosta löytyneet faaraoiden haudat saivat aikoinaan monet tutkimusmatkailijat onnesta sekaisin ja on varsin selvää, että Terrakotta-armeijan paljastuminen maan alta oli ilahduttava uutinen historiantutkijoille. On kuitenkin hämmästyttävää, että kaikkia historian salaisuuksia ei ole vieläkään löydetty.

Muun muassa yksi arvokkaimmista kadonneista aarteista on portugalilaisen La Flor de la Mar -aluksen hukkunut aarrelasti, joka huuhtoutui aaltoihin Malakansalmella vuonna 1511. Veden syvyyksissä lepää myös Kuubasta merta ylittämään lähteneen espanjalaislaivaston aarrekuorma, joka painui merenpohjaan 300 vuotta sitten.

Egyptin faaraon Tutankhamonin hauta löydettiin vuonna 1922, mutta Egyptin kuningattaren Nefertitin ja Mongolin keisarin Tsingis Khanin haudat ovat pysyneet piilossa näihin päiviin asti. Englannin kuninkaan John Crownin mittava jalokivikokoelma on myös pysynyt teillä tietämättömillä vuodesta 1216 lähtien. Myös Venäjän tsaariperheen palatsista vuonna 1918 kadonneista Fabergé-munista osa on edelleen kateissa.

Tarinat aarteiden mahdollisista olinpaikoista perustuvat pitkälti legendoihin, huhupuheisiin ja kertomuksiin. Voi siis olla, että nämä historian salaisuudet pysyvät verhottuina vielä kymmenien, jopa satojen, vuosien ajan.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat