Voicen lukijat kertovat: Nämä ovat pahimmat asiat, joita minulle on raskausaikana sanottu

11.08.2012 19:45 - Rea Tallgren

Uutinen lauseista, joita raskaana olevalle ei kannata sanoa, kilvoitti vilkkaan keskustelun, jossa Voicen lukijat kertoivat omia kokemuksiaan raskausajoiltaan.

Uutisoimme aiemmin listasta, joka neuvoi, mitä raskaana oleville naisille ei kannata lipsauttaa suustaan. Listan pohjalta myös Voicen lukijat innostuivat muistelemaan omia raskausaikojaan ja kertomaan omia vinkkejään asian suhteen.

- Parasta ois että raskaana olevalle ei puhuis hänen ulkonäöstä yhtikäs mitään. Ja missäääään nimessä, ei ikinä pidä mennä taputtelemaan sitä vauvva mahaa niin kun euroopan omistaja! Voi jumalauta se on ärsyttävää! Ihan niin kun raskaana ollessa oma kroppa ois kaikkien omaisuutta, sanoi Anne ja saikin monet puolelleen.

Vatsojen taputtelu tuntuu olevan yleistä, vaikka Voicen lukijat olivatkin yleisesti sitä mieltä, että se on sallittua vain tutuilta ja läheisiltä.

- Tuota mahan koskettelua en voinut sietää minäkään, tutut sai paijailla ja hipelöidä mut vieraat ihmiset, ei ei ei! Minna sanoo.

Annaleea muistutti, ettei raskaana oleva ihminen ole yhtään sen immuunimpi arvostelulle, kuin muutkaan. Omasta koostaan ei ole mukava kuulla huomautuksia koko ajan.

- Multa joku setä kysy kerran kaupassa, et miten helvetissä sä saat sukat jalkaan, Hanna muistelee.

Johannan entinen mies oli todennut hänen näyttävän aivan sumopainijalta. Monilta lukijoilta oli myös tiedusteltu, onko vauvoja varmasti tulossa vain yksi.

- Minultakin kysyttiin monesti, että oletko ihan varma, että siellä on vain yksi vauva,kun maha oli niin iso...Jollekin lopulta vastasinkin,että joo, siellä on seitsemän, naureskeli Elena-Kristina.

- Minua ei kyllä raskaana ollessa loukannut pahemmin mikään muu PAITSI se jos mies ei töistä tullessaan kantanut kotiin jogurttia ja soijanakkeja ja suklaata jajaja...eli toisin sanoen minut sai hiljaiseksi ruoalla, Saru naureskeli.

Raskausmuistojen sekaan mahtuu myös todella inhottavia tilanteita.

- Seisoin kaupassa käytävän reunassa ja setäihminen tuli selkäni taakse tökkimään kärryillä ja tiuskimaan että väistä.Totesin hälle että tuossa vieressä on kyllä tilaa mennä ohi ja vastaus oli "EI NOIN ISOA VOI KIERTÄÄ!" seuraavat minuutit menikin itkiessä, muisteli Susanna.

- Multa kysyttiin kerran että tarvitsenko nosturia nousemiseen, Sandra paljasti.

Raskauden aikana vitsienkin kanssa kannattaa olla tarkkana.

- Eikai niis vitseissä mitää vikaa oo mut ne hormoonit ne on jotka alkaa itkettää tai kiukuttaa.. ei niit hormoneita voi ne tajuta ketkä niitä ei oo kokenu. Niitä ei vaan voi hallita ja kyllä mua itketti jos telkkarissaki jos joku sano toiselle ilkeesti, Susanna pohti.

Toisaalta osa ei osaa ottaa kommenteista itseensä edes hormonien myllertäessä.

- Mua on vaan naurattanut kun mies on imitoinut mun kävelytyyliä raskausaikoina. Kahdesta viimeisestä lantio/selkä/lonkka-alue on ollut aivan tuusannuuskana ja olen tovin istumisen jälkeen könkännyt eteenpäin kuin gorillat. Mies on jatkuvasti ollut siitä naljailemassa ja laskemassa leikkiä ja mua vaan naurattaa, Minna pohtii.

- Muutoin en ole saanut kuin normaalia päivittelyä mahastani enkä osaa ottaa sitä niin itseeni. Ehkä sanavalmis esikoinen on aina etukäteen laukonut kaiken äidin pitkistä tisseistä läskiin mahaan niin ettei asioista voi loukkaantua kun niille on nauranut aiemmin, hän jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat