Yllättävä käänne lohikiistassa: K-kauppa mainostaa uhanalaista kalaa ruuaksi!

17.06.2012 10:45 - Mikko Räsänen

Tänä keväänä on käyty vilkasta keskustelua S-ryhmän päätöksestä myydä uhanalaista Itämeren lohta. Nyt Itämeren villiä lohta on yllättäen löytynyt myös K-kaupasta, jonka piti olla lopetttanut uhanalaisen lohen myynti.

Itämeren lohi on ollut kevään kuuma puheenaihe, sillä vaikka K-ryhmä lopetti uhanalaisen lohen myynnin, on S-ryhmä jatkanut sitä, vaikka on samalla suututtanut monet kalastuksen harrastajat. Lue tuosta lisää täältä.

S-ryhmän päätös sallia uhanalaisen lohen myyntiä on otettu ristiriitaisesti vastaan myös ryhmän sisällä, sillä S-ryhmään kuuluva HOK-elanto teki oman ratkaisunsa ja lopetti Itämeren lohen myynnin konsernin vastakkaisesta ohjeesta huolimatta.

Nyt lohikeskusteluun on tullut yllättävä käänne, sillä K-kauppa, jonka piti olla jo lopettanut Itämeren lohen myynti onkin ottanut uhanalaisen kalan takaisin valikoimaansa. K-supermarket Vuorinen mainostaa Itämeren villistä lohesta tehtyjä fileitä perjantain Aamupostissa.

Ei ole tietoa, onko K-ryhmä muuttanut politiikkaansa Itämeren lohen suhteen vai onko yllä oleva vain yksittäisen kaupan päätös myydä lohta vastoin konsernin ohjetta.

Kilpailut

Uusimmat