Haluatko menestyä urallasi? Vietä viikonloppusi näin! 4 vinkkiä

19.04.2013 10:15 - Reetta Haverinen

Menestyminen työrintamalla ei edellytä jatkuvaa puurtamista. Seuraavilla viikonlopunviettovinkeillä varmistat, että seuraavana maanantaina olet valmis kohtaamaan viikon uudet haasteet ja akkusi ovat täynnä energiaa!

Menestyviä uraohjuksia pidetään työmyyrinä, jotka paahtavat pitkää päivää vuorokaudesta toiseen. Totuus on kuitenkin toinen. Töissä jaksetaan ahertaa juuri sen takia, kun viikonloput maltetaan pyhittää pelkästään vapaa-ajan vietolle. Kun olo on levännyt ja työasioihin on otettu etäisyyttä, seuraavalla viikolla pää pursuaa uusia ideoita ja työ tuntuu entistä mielekkäämmältä.

Laura Vanderkamin Mitä menestyvät ihmiset tekevät viikonloppuisin –kirja kertoo parhaimmat viikonlopunviettovinkit, joita noudattamalla saat työntekoosi lisää tehokkuutta.

1. Älä ahkeroi viikonloppuisin.

Jaksat pyörittää arkeasi entistä tehokkaammin, kun pyhität viikonloput levolle ja rentoutumiselle. Älä tarkista sähköpostiasi jatkuvasti, vaan pidä vähintään vuorokauden sapatti työpuhelimesta ja tietokoneesta. Jos vilkuilet vähän väliä työpostiasi, eivät aivosi pääse ottamaan etäisyyttä työasioista. Vedä selvä raja työnteon ja vapaa-ajan välille.

2. Älä jää sohvalle

Jos olet juossut arkisin paikasta toiseen ja päivät ovat venyneet pitkiksi, olisi varmasti houkuttelevaa lojua sohvalla popcorn-kulhon kanssa koko viikonloppu. Perjantai-iltana energiaa ei varmasti enää riitä viikonloppuaktiviteettien suunnitteluun. Kuitenkin, kun varaat pöydän mukavasta ravintolasta jo alkuviikosta tai tilaat hemmotteluloman kylpylästä, tulee viikonlopun odottamisestakin entistä mukavampaa. Jaksat ahertaa entistä tehokkaammin, kun silmissäsi siintää tuleva viikonloppu, jolle on tiedossa mukavaa aktiviteettia eikä pelkkää kanavasurffausta.

3. Älä pyhitä viikonloppua pelkille kotitöille

Monissa kodeissa viikonloput ovat täynnä siivousta, pyykinpesua ja ruokaostosten hoitamista. Loppupeleissä viikonlopun tunneista rentoutumiselle jää vain murto-osa. Kokeile hoitaa kotitöitä myös arki-iltaisin, etteivät kaikki työt kasaannu loppuviikolle. Fakta on, että askareisiin kuluu vähemmän aikaa kun sitä on vähemmän käytettävissä. Heitä pyykit koneeseen ennen illallista tai piipahda ruokakaupassa hieman ennen kuin kaupat menevät kiinni, jolloin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi ruuhkissa ja kassajonoissa. Viikonlopun tarkoitus ei ole pitää kotia kunnossa, vaan silloin sinun tulee saada ottaa aikaa itsellesi.

4. Älä vaivu sunnuntaimasennuksen

Kun kello lähestyy sunnuntaina iltakuutta, on peli jo menetetty - vai onko? Monet vaipuvat sunnuntaikoomaan ja tuudittautuvat siihen ajatukseen, että viikonloppuun kuuluvat käytännössä vain perjantai- ja lauantai-illat. Tartu kuitenkin jokaiseen hetkeen, sillä maanantaiaamuun on vielä pitkä aika. Pidä illalliskutsut vaihteeksi sunnuntai-iltana tai lähde elokuviin. Ota tavaksi, että teet sunnuntai-iltaisin jotain piristävää niin maanantaiaamukin valkenee paljon positiivisemmissa tunnelmissa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat