Auta armias! 5 arkista hajua, jotka saavat poistumaan paikalta

20.06.2014 10:35 - Senni Loikala

Arjessa nenään pistää usein hajuja, jotka ovat viedä tajun kankaalle.  

Pahat hajut saavat monesti pidättämään henkeä. Joskus ne todellakin ovat niin sietämättömiä, että on tehtävä katoamistemppu tai korjattava tilanne. Oletko samaa mieltä, että alla olevat arkiset hajut kuuluvat maailman pahimpien löyhkien joukkoon? Mitä hajuja lisäisit listaan?

Vanhan valkosipulin henkäisy

Valkosipuli saattaa jäädä muhimaan keljuksi hajuksi suuhun. Edes pahanhajuinen hengitys ei vedä vertoja sille, jos se on saanut lisäpotkua tuosta monien rakastamasta viljelyskasvista. Jotkut ovat saattaneet kokea tukalia hetkiä esimerkiksi elokuvateatterissa, kun vierustoveri röyhäyttelee nielustaan kerta toisensa jälkeen vanhan valkosipulin lemua.

Pohjaan palanut ruoka

Mikäli kuulut keittiössä koheltajiin, olet todennäköisesti polttanut ruokaa pohjaan kerran jos toisenkin. Tällöin asunnon valtaa pistävääkin pistävämpi haju, josta on yllättävän vaikea päästä eroon. Edes läpivetotuuletus ei välttämättä tepsi nopeasti, ja haju saattaakin joskus vaania kerrostalojen rappukäytävissä.

Kengistä nouseva pistävä hiki

Etenkin kesäaikaan kenkähiki on monelle tuttu riesa, niin omissa popoissa kuin muidenkin. Pahimmalta se kuitenkin haisee, mikäli hajunaiheittajina eivät ole omat jalat. Jotkut ovat saattaneet istua junassa esimerkiksi jalkojaan tuulettavien nuorten kanssa. Astetta sietämättömämmäksi tilanne muuttuu, mikäli satutte vielä istumaan työskentelyhytissä.

Tyrmäävä jääkaapin löyhä

Joskus jääkaapin oven avaaminen voi olla ikävää, mikäli tietää saavansa kasvoilleen epämääräisen ummehtuneen hajupilven. Jos hajuun ei ymmärrä varautua pidättämällä hengitystään, ei voi kuin toimia salamannopeasti. Kun olet siivonnut jääkaapin, voi jatkossa olla hyvä kääriä elintarvikkeet folioon tai elmukelmuun ja käyttää muovipusseja. Lisää niksejä hajuttomaan jääkaappiin pääset lukemaan täältä.

Täyden biojätepussin löyhkä

Erityisesti hajamieliset ihmiset eivät vain muista viedä roskia tarpeeksi usein, kun taas toiset jättävät helpon rutiinin muista syistä tekemättä. Seurauksena voi olla kammottava haju, joka on pahimmillaan biojätteissä. Kun viimein täpötäyden haisukkipussin saa nostettua roskiksesta, voi pohjalle jäädä vielä ällöttävää nestettä pitämään pahojen hajujen puolia.

Pahojen hajujen vastapainoksi voi olla hyvä hankkia ihanantuoksuinen parfyymi. Hajuveden on todistettu myös kaunistavan kasvoja. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä.

Kilpailut

Uusimmat