Kirjanmerkiksi tai nuppineulaksi – 6 erilaista tapaa käyttää hiuspinniä

08.09.2014 19:15 - Linda Arponen

Pinnit ovat niin monikäyttöisiä, että niitä voi hyvin käyttää muuallekin kuin hiuksiin.

Hiuspinnit ovat käteviä silloin, kun tietyt hiussuortuvat täytyy saada pysymään paikoillaan. Tiesitkö kuitenkaan sitä, että niitä voi käyttää myös esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Tyhjennä hammastahnatuubi

Lähes tyhjän hammastahnatuubin puristelu voi olla ärsyttävää. Ota siis avuksi hiuspinni. Pujota pinni tuubin ympärille, purista sitä ja työnnä samalla tahnaa kohti tuubin suuta. Näin saat tahnasta viimeisetkin tipat käytettyä.

Kiinnitä roikkuva vyö

Joskus asukokonaisuuden voi pilata pitkä vyö, jonka pää roikkuu valtoimenaan. Nappaa siis iso hiuspinni ja kiinnitä sillä vyön pää joko housuihisi tai vyöhösi. Näin saat sen pysymään siististi paikallaan.

Pidä pieni naula paikallaan

Jos joudut naulaamaan pienen naulan seinään, saatat pelätä lyöväsi vasaralla sormillesi. Pidä naulaa siis paikallaan pinnillä, äläkä sormillasi. Näin voit lyödä naulaa lujempaa ja sormesi pysyvät turvassa.

Korvaa kirjanmerkki

Älä enää kääntele kirjojen sivuja koirankorville vaan käytä helppoa ja nopeaa hiuspinnikirjanmerkkiä. Pujota siis pinni sen sivun ympärille, johon asti olet lukenut ja jatka seuraavalla kerralla samasta kohdasta.

Käytä kuin nuppineulaa

Jos ompelet jotakin vaatetta, joka vaatii kahden kankaan ompelemista yhteen, kiinnitä kankaat yhteen pinneillä. Näin sinun ei tarvitse käyttää nuppineuloja, kankaat pysyvät paikoillaan, etkä pistele itseäsi jatkuvasti neuloilla.

Pidä setelisi yhdessä

Taita setelit kahtia ja kiinnitä ne yhteen hiuspinnillä. Tämän jälkeen voit sujauttaa setelinipun haluamaasi paikkaan, on se sitten laukkusi, taskusi tai rintaliivisi.

Olemme kertoneet aiemmin kuusi yllättävää keinoa käyttää kuivashampoota. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat