Sorrutko yleisiin sisustusvirheisiin? Lue asiantuntijoidet vinkit

02.06.2015 09:15 - Henna Koste

Sisustuksesta voi tehdä entistä kutsuvamman pienillä muutoksilla.

Monelle sisustaminen on intohimon asia. Toisille taas on olennaisempaa, että kotoa löytyy edes sohva, johon istahtaa ja verhot, jotka voi vetää ikkunan eteen. Niin tai näin, sisustuksesta saa entistä toimivamman pienillä muutoksilla.

Sisustusalan ammattilaiset kertoivat Harper's Bazaarille sisustusmokat, joihin he törmäävät useiten.

Tehosteseinä menettää merkityksensä

Tapetille tai perinteiselle seinämaalille persoonallisempi vaihtoehto on tehosteseinä. Parhaiten se toimii kuitenkin pienissä paloissa, kuten kylpyhuoneen seinässä. Liioittelu menee nopeasti mauttomuuden puolelle.

Kaikki kynttilät ovat yhdessä paikassa

Ovatko kynttilät olohuoneessasi yhdessä kasassa? Sisustussuunnittelija huomauttaa, että sisustus on tasapainoisempi, kun kynttilät on sijoitettu ympäri huonetta.

Kalusteet ovat kiinni seinissä

Monet sijoittavat huonekalut kiinni seinään. Kiinnostavampi sisustus syntyy, kun kalusteet ovat edes vähän irti seinästä.

Valaistus unohdetaan

Asiantuntijoiden mukaan myös valaistus on monelle vain pakollinen sivuseikka. Suoraan pään yläpuolella sojottava lamppu saa aikaan vaikutelman esiintymislavasta. Himmennettävät valaisimet tuovat tilaan tyylikkyyttä. Älä luota myöskään vain yhdenlaiseen valonlähteeseen, vaan hanki erikseen esimerkiksi lukuvalo.

Sisustustyynyt ovat yhdessä rivissä

Moni asettelee sisustustyynyt aina symmetrisesti samalla tavalla. Riko kaavaa, ja heitä tyynyt luonnollisesti sohvalle.


Lue myös: Loihdi keittiöösi sisustuslehdistä tuttua tunnelmaa - poimi vinkit

Lähde: Harper's Bazaar

Kilpailut

Uusimmat