Karppaajat kiittävät: Kukkakaalikeitto saa makua rapeasta pekonista
Kukkakaalikeitto pekonilla
700 g kukkakaalia
1 sipuli
5 dl kasvislientä (voit tehdä sen liemikuutiosta)
4 dl kermaa
suolaa
pippuria
200 g pekonia
Paistamiseen: oliiviöljyä
1. Revi kukkakaalista nuput. Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kukkakaalia kattilassa oliiviöljyssä.
2. Laita mukaan kasvisliemi ja keitä noin vartin verran, kunnes kaali on pehmeää.
3. Pilko pekoni pieneksi ja paista se pannulla rapeaksi. Jätä odottamaan.
4. Soseuta keitto. Lisää kermaa noin 4 dl. Sen verran, että keitosta tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile keitto kuumana rapean pekonin kera.
Jos et välitä karppaamisesta, leivo pähkinäleipää keiton kylkeen. Katso resepti täältä.
Kilpailut
Uusimmat
Vuoden vaikuttaja on valittu - katso kaikki Tubecon Awards 2024 voittajat
Populaatiopentu Ramses pelastettiin kissakriisin keskeltä - kohtalo olisi voinut olla hyvinkin karu
Suomalaisjuontaja päihteettömyydestään: 'Tähän astisen elämäni ehdottomasti paras päätös'
Yksi tyyliaarre on kulkenut Sini Yaseminin mukana jo 13 vuotta: "Siinä on tosi paljon tunnearvoa"
Onko sinulla katkeilevat kynnet? Katso asiantuntijoiden vinkit, miten voit vahvistaa kynsiäsi
Näytä lisää