Testaa, löytyvätkö jääkaapistasi viisi arjen tärkeintä herkkua

25.09.2012 14:15 - Heli Thoren

Onko sinulla näitä? Ruokakirjailija Hanna Gullichsen paljastaa, mitkä viisi asiaa löytyvät hänen jääkaapistaan

Safkaa - Parempaa arkiruokaa -keittokirjan kirjoittanut Hanna Gullichsen luottaa hyviin raaka-aineisiin. Chicling-ruokablogia kirjoittava nainen osaa nauttia ruuasta ja elämästä - jääkaapissakin on aina pullo kuohuvaa juhlahetken varalle.

Mitä muuta Hannan jääkaapista löytyy?

1. Anjovisfileitä

Rakastan näitä pieniä, suolaisia moniosaajia; taipuvat seitsemän minuutin munan kanssa leivän päälle, sitruunan kera pastan joukkoon taikka ihan sellaisenaan syötäviksi. Näitä myydään suomessa harhaanjohtavasti nimellä sardelli.

2. Turkkilaista jugurttia

Syömme jugurttia aamuisin poikani kanssa. Lisäämme sekaan kauden marjoja, mysliä ja kunnon lorauksen hunajaa.

3. Pullo kuohuvaa

Juhlan aihe voi tulla eteen aivan arvaamatta. Silloin on kuovuvan poksauttaminen tarpeen.

4. Parmesania, pecorinoa...

ja muutamaa muuta juustoa löytyy jääkaapista aina. Kokkaan usein pastaa ja hyvä pasta-ateria kaipaa joukkoonsa raastetun parmesanin. Myös lapseni rakastaa herkutella juustoilla, samoin kuin mieheni ja minä. Juusto on myös loistava proteiinin lähde, meillä kun ei kitata maitoa. 

5. Pari pakettia kirnuvoita

Kirnuvoita kuluu perhessämme paljon. Mitäpä sitä ihminen muuta tarvitsee.

Ja vielä: Nämä eivät tosin ole jääkaapissa: pähkinöitä, manteleita, siemeniä ja tummaa suklaata. Kourallinen pähkinöitä ja pala suklaata auttavat aivan kaikkeen. Ne myös ennaltaehkäisevät kaikkea pahaa mitä kuvitella saattaa. 

Bongaa Hannan ja hänen miehensä Alexander Gullichsenin herkkureseptit Safkaa - Parempaa arkiruokaa -kirjasta, 32 e, Otava

Kilpailut

Uusimmat