6 asiaa, joita ei koskaan tulisi tehdä lentokentän turvatarkastuksessa

15.05.2014 21:15 - Linda Arponen

Turvatarkastuksissa on nimensä mukaisesti kyse matkustajien turvallisuudesta, eikä silloin kannata ryhtyä typeryyksiin.

Lentokentän turvatarkastus on sellainen paikka, jossa kannattaa käyttäytyä rauhallisesti. Lisäksi on hyvä varoa möläyttelemästä mitään asiattomuuksia, sillä seurauksena saatat jäädä pois lennoltasi.

Varo siis sanomasta ja tekemästä näitä asioita seuraavan kerran, kun olet lähdössä lentomatkalle.

Uhkailu

Saatat turhautunut ja vihainen siksi, että olet vaarassa myöhästyä lennoltasi. Älä kuitenkaan missään nimessä ala huutelemaan uhkauksia, kuten "olisipa ase, niin ampuisin kaikki" tai muita yhtä huonoja "vitsejä". Kavereiden kesken tällaiset jutut saattavat vielä vaikuttaa huvittavilta, mutta turvatarkastajat eivät takuuvarmasti naura asialle.

Riitely

Muista, että turvatarkastajat ovat myös ihmisiä, eivätkä varmasti nauti siitä, että haastat heidän kanssaan riitaa. Lisäksi he tekevät vain työtään. Älä siis suutu, jos liian suuri hammastahnasi takavarikoidaan sinulta. Turvatarkastaja ei varmastikaan halua tahallaan heittää tavaroitasi pois, hän vain noudattaa sääntöjä säilyttääkseen työpaikkansa.

Humala

Jos käyt lentokenttäbaarissa ennen turvatarkastuksia, pidä huoli siitä, ettet juo liikaa. Jos olet turvatarkastajien mielestä liian humalassa lentomatkaa varten, saattaa matkasi tyssätä jo ennen kuin olet sille päässytkään.

Pommivitsit

Pommivitsien heittäminen ei ole kenestäkään hauskaa turvatarkastuksissa. Silti niitä on ikävä kyllä mahdollista silloin tällöin kuulemma kuulla.

Tunnusteluvitsit

Joskus turvatarkastajat saattavat tunnustella käsillään kehoasi varmistaakseen, ettei sinulla ole esimerkiksi kiellettyjä tavaroita piilotettuna vaatteisiisi. Älä kuitenkaan yritä vitsailla noissa tilanteissa, sillä pahimmillaan turvatarkastaja voi ottaa heittosi seksuaalisena häirintänä, jolloin lennolle pääsemisesi voi vaikeutua entisestään. Ja kaiken lisäksi turvatarkastajat ovat luultavasti kuulleet nuo samat vitsit jo sataan kertaan.

Huono kehonkieli

Joskus jopa sanaton viestintä voi saada sinut vaikeuksiin. Turvatarkastuksissa on usein mukana myös sellaisia työntekijöitä, joiden tehtäviin kuuluu tunnistaa epäilyttävää kehonkieltä. Jos siis käyttäydyt esimerkiksi tavallista hermostuneemmin, saatetaan sinut vetää sivuun ylimääräistä kuulustelua varten. Muista siis rauhallisuus ja neutraali käyttäytyminen.

Lähde: Smarter Travel

Kilpailut

Uusimmat