Syksy saapuu – huolla hiuksesi sen mukaan

11.09.2014 18:15 - Linda Arponen

Nyt on korkea aika päivittää hiustenhoitorutiinit syksyyn.

Ilmat viilenevät eivätkä hiuksesi välttämättä tiedä, miten niiden pitäisi siihen suhtautua. Millainen on paras väri syksylle ja kuinka hiuksia pitäisi hoitaa kesän jälkeen?

Seuraavassa on vinkkejä siitä, miten hiustenhoitorutiinit kannattaisi päivittää syksyn varalle.

Lisää kosteutusta

Tiedäthän, kuinka iho kuivuu ja kutisee kun sää muuttuu kylmemmäksi? Samoin käy myös hiuksille. Kesän jälkeen on hiusnaamiot hyvä kaivaa jälleen esille, jotta hiukset saa tarvitsemansa kosteutuksen. Voit myös vaihtaa shampoosi ja hoitoaineesi, jos ne tuntuvat liian kuivilta hiuksillesi. Esimerkiksi jojobaöljy on hyvä ja kosteuttava ainesosa hiustuotteissa.

Käytä luonnollisia ainesosia

Jotta hiukset eivät kuivuisi enempää, kannattaa suosia luonnonmukaisia tuotteita. Tällaiset tuotteet eivät poista hiuksista niiden öljyjä, kuten synteettiset ja alkoholia sisältävät tuotteet voivat tehdä.

Tummenna väriä

Kesällä hiukset vaalenevat helposti auringonvalossa. Puhutaan myös aurinkoraidoista, jotka kuitenkin haalistuvat, kun et enää vietä niin paljon aikaa ulkona ja aurinkokin on enemmän piilossa. Syksyllä kannattaakin palata takaisin hiukan tummempaan väriin, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla kuin sävyn tai pari tummempi kuin aiempi väri. Kun hiukset värjää tummemmiksi, ei raitojen haalistuminenkaan näy niin paljon ja väri tasoittuu.

Hanki tuuheuttavia aineita

Kun ilma on kosteampi, ovat hiuksetkin tuuheammat. Kun ilma kylmenee, kosteus vähenee ja hiukset voivat latistua. Hanki siis hiuksia tuuheuttavia tuotteita, jolloin saat hiuksiin lisää pöyheyttä.

Kokeile syväpuhdistavaa shampoota

Kesä voi jättää hiuksiin erilaista likaa, kuten hiekkaa ja aurinkovoiteita, jotka rasvoittavat tyveä. Anna hiuksille ja päänahalle siis kunnollinen syväpuhdistava hoitokuuri ja toista parin viikon välein. Syväpuhdistavat shampoot eivät kuitenkaan välttämättä sovi värjätyille hiuksille, joten varmista asia ennen ostoa.

Kerroimme aiemmin, miten ihonhoitorutiinit kannattaisi päivittää syksyyn. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat