6 askelta hehkuvampaan ihoon - aloita heti

14.08.2013 18:15 - Katariina Näreaho

Jos kärsit huonosta ja epäpuhtaasta ihosta, on syytä katsoa jääkaappiin. Yleensä syy löytyy ruokavaliosta.

Ihonhoitaminen on simppeliä, mutta se vaatii itsehillintää ja malttia. Tässä kuusi vinkkiä, joiden avulla saat syötyä itsellesi kauniin hehkuvan ihon.

1. Vältä puhdistettuja sokereita

Sen lisäksi, että sokerit ovat monien vakavien sairauksien (kuten diabetes) takana, sillä on suuri vaikutus myös akneen. Sokereiden runsas käyttö tehostaa insuliinin toimintaa, joka puolestaan kiihdyttää kehossamme rasvan ja mieshormonien tuotantoa, mikä taas johtaa runsaampaan talineritykseen.

2. Syö enemmän kasviksia

Pyri lisäämään ruokavalioosi runsaasti erilaisia vihanneksia ja hedelmiä. Kasviksissa on paljon ihon terveyden kannalta hyviä kuituja, fytokemikaaleja ja antioksidantteja. Lisäksi kasvisten sisältämät antioksidantit auttavat taistelussa ikääntymistä ja aknea vastaan.

3. Mausta inkiväärillä ja kurkumalla

Inkiväärillä ja kurkumalla tiedetään olevan runsaasti terveyshyötyjä. Ne ovat antibakteerisia ja muun muassa vähentävät tulehduksia. Käytä inkivääriä ja kurkumaa mausteena ruoissa. Tuore inkivääri sopii myös mainiosti smoothieihin tai teen joukkoon.

4. Nauti vihreää teetä

Vihreän teen terveyshyödyistä puhutaan jatkuvasti, eikä suotta. Tällä ihmejuomalla on todettu olevan lukemattomia vaikutuksia aina suunhoidosta niveltulehduksiin ja sydänsairauksiin asti. Vihreä tee on hyväksi myös iholle, sillä se muun muassa helpottaa psoriasista ja ekseemaa, hidastaa ihon ikääntymistä ja vähentää riskiä sairastua ihosyöpään.

5. Juo enemmän vettä

Vesi on elämän eliksiiri. Ihmiskehon jokainen solu tarvitsee vettä ravinnokseen, niin myös iho. Runans vedenjuonti kosteuttaa ihoa ja saa sen kimmoisammaksi.

6. Jätä maitotuotteet pois

Maidossa on runsaasti rasvaa, proteiinia ja hormoneja. Maitotuotteiden sisältämät hormonit, eli insuliininkaltaiset kasvutekijät, on yhdistetty moniin ihmisten hormonaalisiin sairauksiin, myös akneen.

Hyvä esimerkki tästä on tutkimus, jossa seurattiin 47 000 teiniä. Nuorilla, jotka käyttivät maitotuotteita, havaittiin huomattavasti enemmän vaikeaa aknea, kuin niillä, joiden ruokavalioon ei maitotuotteet kuuluneet. Erikoista on myös se, että maidon sisältämällä rasvalla ei ole tähän vaikutusta, nimittäin juuri rasvaton maito altistaa aknelle pahiten.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat