Pidä farkut kunnossa - 5 hoitovinkkiä

08.04.2014 13:45 - Reija Saarinen

Omia lempifarkkujaan kannattaa huoltaa oikein, jotta niistä riittää iloa pitkäksi aikaa.  

Jokaisella meistä on ne omat lempifarkut, joista kannattaa pitää hyvää huolta. Alla muutamia hyviä vinkkejä, joiden avulla jokainen voi pidentää omien farkkujensa elinikää.

1. Pese harvoin

Mitä harvemmin farkkuja pesee, sen parempi. Silloinkin kun ne pesee, kannattaa kokeilla käsipesua tai hellävaraista konepesua. Muista kuitenkin, että et laita niitä kuivausrumpuun.

2. Poista hajut kylmyyden avulla

Jos farkuissa on ikävä tuoksu, saat sen helposti pois pakkasen avulla. Heitä housut pussiin ja pakkaseen yön ajaksi. Aamulla tuoksusta ei ole tietoakaan.

3.  Pese oikeassa vedessä

Tumma denim tulisi aina pestä kylmässä vedessä, jotta väri säilyy parempana. Vaaleat farkut voi sen sijaan pestä vähän lämpöisemmässäkin.

4. Pese värilliset tai kuvioidut farkut oikein

Värilliset tai kuvioidut farkut kannattaa pestä ensimmäisen kerran nurinpäin käännettynä. Tämän jälkeen pesuveteen kannattaa laittaa puoli kupillista viinietikkaa, jotta väri asettuu paikoilleen. Jotkut värit saattavat värjätä tämänkin jälkeen, joten ole varovainen myös tulevien pesujen kanssa.

5. Tuunaa vanhoista farkuista uudet

Saat itsellesi kulutetut farkut helposti kotikonstein. Tarvitset vain sakset ja hiekkapaperia. Näin saat kulutettua efektiä ja reikää ja housusi ovat kuin uudesti syntyneet.

Aiemmin olemme uutisoineet pesuvinkeistä, joiden avulla hikiset kengät saa raikkaiksi. Vinkit löydät täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat