Hynynen: Havahduin kännissä PMMP:n keikalla heidän lavaltaan

14.05.2012 17:45 -

Mikko Karpin ja Ertte Ruhtin toimittamassa tuoreessa Festarikalevala-kirjassa festivaalimuistojaan kertovat niin ”tavan tallaajat” kuin julkkismuusikotkin.

Festarikalevala-kirjassa on mukana suomalaisia festivaalimuistoja eri kanteilta tarkasteltuna. Mukana on tarinoita ja muistoja aina 70-luvulta tähän päivään saakka. Ääneen ovat päässet myös tunnetut kotimaiset muusikot, joiden joukossa on muun muassa Kotiteollisuuden Jouni Hynynen:

- Noloin (festarimuisto) on se, kun havahduin PMMP:n keikan aikana Herra Ylpön kanssa täydessä kännissä heidän lavaltaan. Ei siinä mitään, mutta kun biisi oli niinkin huono kuin Rusketusraidat. Mikä tahansa muu biisi olisi ollut parempi.

Hynynen myös muistelee erästä Ruisrockin keikkaa, jossa suomalaismuusikoille oli muodostunut hupaisa tilanne brittiläisen The Prodigyn kanssa.

- Sympaattisin kokemus oli kun oma kokkimme Waseniuksen Tumppi (pidämme joskus kokkia messissä festarikeikoilla) kehotti Prodigyn porukkaa suksimaan vittuun, kun he tulivat kysymään meiltä ruokaa Ruisrockin keikkansa jälkeen. Sitä oli ilo seurata. Jätkät joutuivat sitten järsimään juustosämpylöitä, kun me vedimme kunnon pihvejä.

Kilpailut

Uusimmat