Syyllistytkö sinä? Parisuhteessa elävien Facebook-käytös ärsyttää eniten

01.07.2014 15:47 -

Uusi tutkimus selvitti, miten sosiaalisen median käyttäjät suhtautuvat parisuhteessa eläviin ja sinkkuihin Facebookissa.

Ärsyttääkö Facebookin seinällä loistavat yhteiskuvat rakastuneista pariskunnista? Ei huolta, tuoreen tutkimuksen mukaan suurinta osaa sosiaalisen median käyttäjistä ärsyttää sama asia. Tästä syystä rakkaus-selfie tai "relfie" ei tule olemaan uusi muoti-ilmiö, kertoo uusiScience of Relationships -kirja.

Kirjan tutkimusta varten haasteltiin 200 ihmistä, joista 75 oli ilmoittanut olevansa parisuhteessa Facebookissa. Heistä 25 prosentilla oli profiilikuvana yhteiskuva kumppaninsa kanssa. Tutkimuksen mukaan tämä saatoi johtaa siihen, että Facebook-kaverit poistivat käyttäjän kavereistaan.

Tutkijat loivat valheellisia profiileita kyseiseen some-palveluun. Osa luoduista profiileista oli seurustelusuhteessa ja käyttäjät kuuluttivat rakkauttaan kuvitteellista kumppaniaan kohtaan. Toiset olivat sinkkuja. Tutkijat pyysivät koehenkilöitä kertomaan, mitä he näistä profiileista ajattelivat.

Eenemmistö kertoi jatkuvien rakkaudentunnustustenn ja yhteiskuvien ärsyttävän heitä. 

- Jos olet liian äänekäs parisuhteestasi Facebookissa, ystäväsi mieltävät parisuhteesi toimivaksi, mutta pitävät sinusta vähemmän, kirjan kirjoittanut sosiaalipsykologi Benjamin Le kertoo.

Sinkkujen käytös ei ärsyttänyt koehenkilöitä yhtä paljon.

Aiemmin kerroimme parisuhteen kolmesta eri miestyypistä. Lue juttu täältä.

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat