Seksitutkimus paljasti yllätyslöydön naisen orgasmista!

11.04.2012 18:15 - Karoliina Kotala

Tuore tutkimus on paljastanut yllättävää tietoa naisten seksuaalisuudesta. Nainen voi nimittäin saada orgasmin useammilla eri tavoilla kuin tähän asti on luultu.

Suurelle osalle naisista klitoris on ollut merkittävin tekijä orgasmin saamisessa, niin sooloseksissä kuin rakastelussa partnerinkin kanssa. Nainen on kuitenkin mahdollista tyydyttää toisellakin tavalla, joka tunnetaan nimellä vaginaorgasmi. Tuore tutkimus on osoittanut kahden eri mielihyvän lähteen aktivoivan tyystin eri aivojen osia. Julkaisun myötä onkin noussut esiin uusia kiinnostavia fatkoja naisen seksuaalisuuteen liittyen, joista osa saattaa tulla useimmalle yllätyksenä.

- Naisen on mahdollista saada orgasmi klitoriksen ja vaginan ohella myös lukuisten muidenkin erogeenisten vartalonosien avulla, ja nainen voi jopa ajatella itselleen orgasmin.

- Tutkijoidenkin mielipiteitä jakanut G-piste on mahdollisesti vaikuttava tekijä naisen kivunsietokyvyssä, ja G-pisteen uskotaan nostavan kivunsietokykyä tuntuvasti esimerkiksi synnytyksessä.

- Kyky saada orgasmi vaginan kautta voidaan linkittää naisen fyysiseen ja henkiseen terveyteen, ja terveet naiset saavat todennäköisemmin vaginaorgasmin.

Vaikuttava löytö on myös ollut se, että selkärankavammoista kärsinyt nainen, joka oli menettänyt kykynsä saada klitorisorgasmia, kykenee edelleen saamaan vaginaorgasmin. Tämä vahvistaa erityisesti ajatusta siitä, että vagina- ja klitorisorgasmi vaikuttavat eri aivojen osissa.

- Naisen orgasmi on aivoissa, se tuntuu monessakin vartalon kohdassa ja se voi syntyä monesta eri vartalon kohdasta tai jopa mielikuvituksen avulla, professori Beverley Whipple selvittää.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat