Kaduttaako tatuointi? Tuore tekniikka mahdollistaa nopean poiston!

25.04.2012 10:15 - Karoliina Kotala

Ajan kuluessa saattaa todeta, etteivät kaikki tatuointi-ideat välttämättä olleetkaan parhaita ratkaisuja. Tähän asti tatuoinnin poisto on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin nopea ja vaivaton toimenpide.

R20-niminen toimenpide on uusi, lääkärien kiittelemä tapa poistaa tatuointi, joka mahdollistaa musteen poiston ihosta perinteistä nopeammin. Nyt kuva on mahdollista häivyttää ihosta vain parissa kuukaudessa laserkäsittelyillä, joita voidaan antaa neljästi peräkkäin pitämällä vain 20 minuutin tauko välissä. Tapa eroaa suuresti vanhasta toimenpiteestä, jossa iho käsiteltiin laserilla vain kerran, jonka jälkeen tuli pitää kuuden viikon tauko ennen seuraavaa käsittelyä.

Journal of the American Academy of Dermatology -lehdessä helmikuussa julkaistu tutkimus kertoo R20-menetelmän aiheuttavan iholle enemmän vahinkoa lyhyellä tähtäimellä, ei iho kuitenkaan kerännyt enempää arpikudosta, mutta mustetta poistui ihosta huomattavasti enemmän. Lisäksi R20 muun muassa vaalensi tatuointeja 70 prosenttia tehokkaammin kuin vanha metodi. Uusi hoitomuoto ei kuitenkaan ole halvimmasta päästä, sillä yksi hoitokerta maksaa 600 dollaria eli yli 450 euroa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat