Tutkijat selvittivät: Näin laihdut ilman ponnisteluja!

30.05.2012 22:45 - Karoliina Kotala

Tuore tutkimus on löytänyt uutta tietoa painon pudottamisesta, joka ilahduttaa muista kuin sohvaperunoita.

Northwestern University's Feinberg School Of Medicine'ssä tehty tutkimus on selvittänyt parhaan laihdutuskeinon olevan sohvalta nouseminen. Mitä vähemmän koehenkilöt viettivät aikaa sohvalla, sitä vähemmän he söivät myös roskaruokaa. Tutkijat vakuuttavatkin, että kunhan ihmiset vain välttävät sohvaa, he vähentävät tyydyttyneiden rasvojen saantia automaattisesti.

- Ihmiset voivat muuttaa huonot elämäntapansa keskittymällä kahteen asiaan; hedelmien ja vihannesten lisäämiseen ja television ääressä kulutettavan ajan vähentämiseen, tutkimusta johtava Bonnie Spring selvittää.

Sohvalla loikoilu tuntuukin olevan kompastuskivi terveydelle monellakin tavalla. Sohvalla istuskelevat ihmiset eivät saaneet tarpeeksi liikuntaa, ja näkivät mainoksia ruoista, joita he eivät saisi syödä. Televisio mahdollisti myös sen, että katselun lomassa ihminen ahmi huomaamattaan suunnattoman määrän ruokaa vatsaansa.

- Rajoita aikaa, jonka vietät television ääressä. Kävele tai lähde salille. Hienolla säällä on mukavampikin olla ulkona kuin sisällä, tutkijat neuvovat.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat