Stressitasot korkealla? Laske ne näin - 4 vinkkiä

05.08.2013 15:15 - Heli Thoren

Jos työpäivä on ollut hektinen, voi kiireen tuntu pitää otteessaan vielä kotiin tullessakin. Rentouta mielesi ja kroppasi muutamalla yksinkertaisella niksillä.

Sata sähköpostia, monta palaveria ja työpuhelua myöhemmin, voi iltapäivällä korvista tulla savua. Aina rauhoittuminen ja rentoutuminen eivät tunnu onnistuvan edes päivän päätteeksi kotisohvalla. Jotta stressaaminen ei yltyisi yltymistään, pyri vaihtamaan vapaalle, kun päivän työt ovat pulkassa. Näillä vinkeillä se onnistuu:

Syö hyvin

Stressitasojen nouseminen voi pidemmällä aikavälillä vaikuttaa terveyteen. On tärkeää, että pidät itsestäsi hyvää huolta. Kun tulet töistä kotiin, unohda nopeasti väännetyt voileivät ja juotavat jogurtit, ja tee itsellesi kunnon ateria. Mieti jo etukäteen, mitä haluat syödä. Kokkaa rauhassa ja istu alas syömään. Rauhoitu ruuan äärelle.

Harrasta

Vaikka saattaa tuntua ristiriitaiselta, stressitasojen ollessa korkealla, täysi pysähtyminen ei välttämättä ole mahdollista. Sen sijaan, että yrittäisit maata hiljaa sohvalla meditoiden, mene ja harrasta jotakin mukavaa. Ilmoittaudu taidekurssille, aloita melontaharrastus tai lähde tapaamaan ystävää. Kun saat muuta mietittävää, työstressi irrottaa otteensa todennäköisemmin kuin silloin, kun pyrit väkisi rauhoittamaan mielesi.

Hikoile

Liikunnan harrastaminen on yksi tehokkaimmista keinoista kellistää stressi. Kun hiki lentää, myös hampaiden kiristys ja murehtiminen vähenevät. Jo puolen tunnin juoksu- tai reipas kävelylenkki voivat tehdä kiristyneelle pinnallesi ihmeitä.

Rauhoitu ennen nukahtamista

Jos ajatukset vilistävät mielessäsi ennen nukkumaanmenoa ja työasiat tulevat väkisin uniin, rauhoita mielesi ennen sänkyyn kömpimistä. Vältä puhelimella naputtelua, Facebookissa chattailua tai sähköpostien lukemista ennen nukkumaanmenoa. Pyri tekemään ennen sänkyyn menoa vain mieltäsi rauhoittavia asioita. Lueskele sängyssä, katso mieli tv-sarjaasi tai tee mitä tahansa sellaista, joka ei nosta stressitasojasi entisestään. Näin panostat unen laatuun ja heräät levänneenä seuraavaan päivään.

Lähde: Femalefirst.co.uk

Kilpailut

Uusimmat