Elä pidempään - 6 superterveellistä tapaa

25.11.2014 13:45 - Reija Saarinen

Muutamilla terveellisillä valinnoilla voi helposti pidentää elinikäänsä.

Omasta kehostaan kannattaa pitää hyvää huolta, sillä se tekee elämänlaadusta paremman ja samalla pidentää eliniänodotetta. Onneksi se ei kuitenkaan vaadi suuria, vaan muutamallakin terveellisellä tavalla voi saada ihmeitä aikaan.

1. Syö sushia

Japanilaisilla naisilla on maailman korkein eliniänodote ja tutkijat uskovat tämän johtuvan heidän ruokatottumuksistaan. Yksi suurin syy saattaa olla se, että heidän ruokansa sisältää paljon omega-3-rasvoja mikä taas alentaa eräiden tutkimusten mukaan pidentää elinikää.

2. Syö suklaata

Tutkimusten mukaan tumman suklaan kohtuullinen nauttiminen laskee riskiä sairastua sydämen vajaatoimintaan.

3. Iloitse

Onnellisilla ihmisillä on pidempi eliniänodote kuin niillä, jotka ovat vähemmän onnellisia, selvisi vuonna 2012 tehdystä tutkimuksesta. Syynä saattaa olla se, että onnellisilla ihmisillä on alhaisempi kolesteroli, vähemmän stressihormonia ja alhaisempi verenpaine.

4. Nauti pähkinöitä

Ihmiset, jotka nauttivat pähkinöitä säännöllisesti alentavat riskiään sairastua sydäntauteihin, diabetekseen ja keuhkosyöpään. Erään tutkimuksen mukaan pähkinöitä syövät kuolivat 20 prosenttia epätodennäköisemmin kuin ne jotka pähkinöitä eivät syöneet.

5. Seiso

Jatkuva istuminen tekee suunnattoman paljon hallaa keholle. Erään tutkimuksen mukaan naisilla, jotka istuvat päivässä yli kuusi tuntia, on noin 40 prosenttia suurempi riksi kuolla, kuin niillä jotka istuvat vain alle kolme tuntia.

6. Liiku

Liikunta pitää kunnossa, antaa energiaa ja vapauttaa hyvänolonhormoneja. Erään tutkimuksen mukaan liikunta myös lisää elinajanodotetta.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat