3 terveellistä tapaa korvata energiajuoma

06.09.2013 22:15 - Laura Sulkava

Vajaassa puolessa litrassa energiajuomaa on jopa 52 grammaa sokeria. Päivittäisen sokeripommin voi korvata terveellisemmillä vaihtoehdoilla.

Energiajuomat piristävät tehokkaasti, mutta niiden teho on lyhytkestoinen. Tunnin hyperaktiivisen pirteyden jälkeen tulee väsyttävä romahdus.

Vihreät mehut ja smoothiet

Kun aineenvaihdunta on nopea, keho tuottaa nopeammin energiaa. Tumman vihreissä vihanneksissa kuten kaalissa ja pinaatissa on paljon B-vitamiinia, jota kroppa kaipaa tehokkaaseen aineenvaihduntaan. Hyvä aineenvaihdunta yhdistettynä täyteen varastoon vitamiineja saa olon pysymään virkeänä koko päivän.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää vähemmän kofeiinia kuin kahvi, mutta on loistava vaihtoehto energiajuomalle. Piristävän vaikutuksen lisäksi vihreä tee parantaa keskittymiskykyä, vähentää riskiä sairastua syöpään ja saada sydänongelmia.

Proteiinijuoma

Proteiininpuute on yleinen syy väsymykseen. Hyvä proteiinijuoma auttaa kehoa saavuttamaan tarvittavan ravintotasapainon, mutta ei tehosta yksinään energiatasoa. Proteiini tarvitsee toimiakseen hiilihydraatteja, joten kannattaa sekoittaa jauheen kanssa esimerkiksi hedelmää, maitoa tai jogurttia.

Lähde: Entrepreneur

Kilpailut

Uusimmat