Eikö painosi putoa yrityksestä huolimatta? Syy voi löytyä makuuhuoneestasi

11.12.2014 19:45 - Heli Thoren

Urheiletko? Syötkä terveellisesti? Ja silti paino ei putoa? Olet kenties unohtanut yhden tärkeän asian.

Tiedät varmasti, että laihtuaksesi sinun tulee liikkua ja syödä terveellisesti. Vaikka pitäisit näistä kahdesta asiasta huolta, et silti välttämättä hoikistu. Asiantuntijat uskovat, että syy voi olla hyvinkin selkeä.

Tutkijat selvittivät yhden hyvin tärkeän tekijän onnistuneen painonpudotuksen takana: unen. Jos et nuku riittävästi, kilot eivät välttämättä karise, vaikka yrittäisit kuinka. Unenpuute näkyy arjessamme, vaikka emme itse edes huomaisi sitä.

Väsyneenä kroppa kaipaa makeaa ja muutenkin enemmän syötävää. Saatamme huomaamatta syödä enemmän. Vasyneenä emme myöskään jaksa treenata yhtä tehokkaasti kuin pirteänä. Tätäkään emme välttämättä salilla rehkiessä itse huomaa. Syntyy harmillinen kehä. Nukut liian vähän, syöt enemmän, urheilet vähemmän ja niin edelleen. Pikku hiljaa unenpuute näkyy myös vyötärössäsi.

Tutkijat muistuttavat, että unen tarve on yksilöllistä. Toisille riittää kahdeksan tuntia, toiset tarvitsevat jopa enemmän. Kuitenkin 7 - 8 tuntia vuorokaudessa on määrä, jonka suurin osa meistä tarvitsee. Myös laihtuakseen.


Trendidietin mukaan veriryhmäsi kertoo, miten sinun tulisi syödä. Lue lisää siitä täällä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat