Haluatko paremmat yöunet? 6 toimivaa vinkkiä, joita et välttämättä tiennyt

27.05.2015 23:45 - Tiina Svensk

Sikeät yöunet ovat ehdottoman tärkeät, jotta jaksaisit herätä virkeänä seuraavan aamuun.  

Ruokavaliolla voi vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Voit syödä ruokaa, joka kaunistaa ihoasi tai hiuksiasi - mutta tiesitkö, että voit myös vaikuttaa unenlaatuusi ruuallasi?

Fitness Magazine listasi sivuilleen ruoka-aineita, joita kannattaa nauttia iltapalalla sikeämpien unien takaamiseksi:

Kiivit

Kiivit ovat täynnä serotoniina, joten jo kahden kiivin syöminen iltapalalla nopeuttaa nukahtamista ja parantaa unenlaatua.

Kirsikkamehu

Kirsikkamehu nopeuttaa nukahtamista ja rentouttaa kehoa, joten pari lasillista illalla voi auttaa sinua, jos kamppailet unettomuuden kanssa. Kirsikka sisältää paljon melatoniinia, joka auttaa unensaannissa ja rauhoittaa kehoa.

Laventeli

Ainoastaan syömäsi ruuat eivät vaikuta uneesi, vaan kaikki, millä itsesi ilta-aikaan ympäröit. Laventelin tuoksu rauhoittaa iltaisin ja auttaa sinua nukahtamaan - ja takaa myös tasaisen sikeän unen. Sido siis nippu laventelia koristamaan yöpöytääsi.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää paljon rentouttavia aminohappoja, ja jo kahden kupin juominen illalla rauhoittaa kehoa yötä varten. Lisäksi vihreän teen terveyshyödyt ovat lukuisat: Juoma sisältää paljon vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita. Voit siis nauttia teetä huoletta!

Magnesiumöljy

Magnesiumia ei tarvitse aina syödä ravintolisänä, vaan voit nauttia sen hyödyistä nopeamminkin. Magnesiumöljyä voi hieroa suoraan iholle, jolloin se imeytyy ja vaikuttaa nopeammin. Jos haluat rauhoittua yöunia varten, öljyä kannattaa sipaista kaulan alueelle ja jalkapohjiin.

Magnolia

Magnolia laskee kehon kortisolitasoja, jotka saattavat valvottaa sinua öisin. Jos siis olet stressaantunut tai hermostunut, saattaa magnolialisä olla lempeä apu parempien yöunien takaamiseksi.

Lue myös: Oletko kokeillut 4-7-8-taktiikkaa? Se saa sinut nukahtamaan ennätysnopeasti

Lähde: Fitness magazine

Kilpailut

Uusimmat