Haluatko pudottaa painoa kuukaudessa? 8 tehokasta vinkkiä

24.07.2014 17:00 - Susanna Karttunen

Lomakiloja saa karistettua tehokkaasti kuukaudenkin aikana.

Monet haluavat päästä eroon lomakiloistaan syksyn lähestyessä. Kahdeksan vinkkiä auttavat sinua laihtumaan mahdollisimman tehokkaasti kuukauden aikana.

1. Syö vähemmän lihaa

Vaikka liha on hyväksi terveydelle, ei sitä kannata syödä suuria määriä, kun haluaa pudottaa painoa. Lihan voi korvata mieluummin vaikka kalalla.

2. Herkuttele hedelmillä

Hedelmät ovat täynnä ravinteita ja vitamiineja, joten niitä saa popsia ilman huonoa omaatuntoa. Hedelmiä voi syödä sellaisenaan tai niistä voi tehdä vaikka hedelmäsalaatteja ja smoothieita. Kesällä on myös ihana popsia jäädytettyjä hedelmäpaloja.

3. Jätä alkoholi

Alkoholin käyttö kannattaa lopettaa, sillä siinä on paljon kaloreita. Jos käytät säännöllisesti alkoholia, jo kuukauden tauko siitä pudottaa painoa.

4. Nuku enemmän

Lyhyiden yöunien jälkeen päivällä väsyttää enemmän ja ruokahalu lisääntyy. Houkutuksia on vaikeampi vastustaa, kun on nukkunut huonosti. Yritä mennä aikaisemmin nukkumaan.

5. Valmista omat ateriasi

Valmis- ja ravintolaruokia ostaessa ei voi kontrolloida niissä käytettävien raaka-aineiden terveellisyyttä. Jos kokkaaminen on mielestäsi vaikeaa, kannattaa kokeilla esimerkiksi aasialaisen ruoan tekoa, sillä se on usein varsin helppoa.

6. Vältä sokeria

Yritä minimoida nauttimasi sokerin määrää. Jos et osaa olla täysin ilman sokeria, voit laittaa teehesi tai kahviisi kerran päivässä sokeria tai syödä pienen suklaapatukan, kunhan pysyt kaukana muusta sokerista. Aikaisemmassa artikkelissamme on vinkkejä sokerinkäytön vähentämiseen. Artikkeliin pääset tästä.

7. Syö tietoisesti

Suunnittele päivän aikana syömäsi ateriat sen mukaan, että saat tasapuolisesti kaikkia ravinteita ja vitamiineja. Pureskele ruokasi hitaasti, sillä silloin kehosi ymmärtää paremmin, ettet ole enää nälkäinen.

8. Liiku huviksesi

Liikkuminen on hauskaa, kun liikut sinulle mieleisellä tavalla. Kesällä voit vaikka käydä paljon rannalla uimassa, pyöräretkillä ja kävelyillä ystävien kanssa.

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat